Σε “VOTE” άλλαξε το λογότυπο του περιοδικού “TIME” καλώντας τους Αμερικανούς να ψηφίσουν στις εκλογές στις ΗΠΑ

 

 

Για πρώτη φορά στη σχεδόν 100 χρόνων ιστορία του το διεθνώς αναγνωρισμένο περιοδικό “TIME” άλλαξε το λογότυπό του σε “VOTE” καλώντας τους Αμερικανούς σε μαζική προσφυγή στις κάλπες στις επερχόμενες εκλογές στις ΗΠΑ.

Η συντακτική ομάδα του περιοδικού έχει δημοσιεύσει και ένα κείμενο στο οποίο διευκρινίζουν τους λόγους για τους οποίους προχώρησαν σε αυτή την αλλαγή, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι το αποτέλεσμα των επερχόμενων προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ είναι ένα από τα λίγα πράγματα θα διαμορφώσουν τον κόσμο που θα αναδυθεί μετά από “μια χρονιά τόσου πόνου, δυσκολιών, χάους και απώλειας”.

Όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά στο δημοσίευμα, καθώς τα έθνη σε όλο τον κόσμο αρχίζουν να ανοικοδομούνται από την πανδημία εμείς έχουμε μια μοναδική ευκαιρία να αλλάξουμε τον ρυθμό μας, επισημαίνοντας ότι “για να σηματοδοτήσουμε αυτή την ιστορική στιγμή αλλάξαμε το λογότυπό μας για πρώτη φορά στα σχεδόν 100 χρόνια ιστορία μας απευθύνοντας κάλεσμα προς όλους να ασκήσουν το καθήκον τους, να ασκήσουν το δικαίωμα ψήφου“.

Διαβάστε επίσης  Γνωρίστε to Katharo!

Στις 3 Νοεμβρίου θα λάβουμε επιτέλους μια απάντηση στο ερώτημα του τι σημαίνουν αυτά τα τέσσερα τελευταία χρόνια. Είναι μια απόφαση για το ποια πραγματικότητα αποφασίζουμε όλοι μαζί να βιώσουμε και όχι για το ποιες πολιτικές πρέπει να ακολουθήσουμε“, αναφέρει στο σχετικό δημοσίευμα η πολιτική ανταποκρίτρια του TIME, Μόλι Μπολ.

 

Το εξώφυλλο του περιοδικού TIME

Η εικόνα που φιλοξενεί το πρωτοσέλιδο του περιοδικού είναι ένα έργο του καλλιτέχνη Σέπαρντ Φέρεϊ, ο οποίος έχει δημιουργήσει και στο παρελθόν το πορτραίτο του Μπαράκ Ομπάμα που είχε εξελιχθεί σε σύμβολο της προεκλογικής του εκστρατείας.

“‘Αν και το πρόσωπο στο πορτραίτο ‘γνωρίζει’ ότι κατά τη διάρκεια μιας πανδημίας υπάρχουν σύνθετες προκλήσεις για τη δημοκρατία, είναι αποφασισμένο να χρησιμοποιήσει τη ‘φωνή’ και τη ‘δύναμή’ του με την ψήφο του.”

 

 

Πηγή: thetoc.gr