«Καμπανάκι» κινδύνου για ενδεχόμενη αύξηση κρουσμάτων στην Κρήτη, «χτύπησε» ο Καθηγητής Εσωτερικής Παθολογίας και Μολυσματικών Ασθενειών του Πανεπιστημίου Κρήτης και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για τον κορωνοϊό του ΕΟΔΥ Αχιλλέας Γκίκας.

 

Ο κ. Γκίκας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ Κρήτης 92.1 και στην Αντιγόνη Ανδρεάκη, χαρακτήρισε ικανοποιητική τη μέχρι τώρα πορεία της επιδημίας σε επίπεδο νησιού, ωστόσο σύμφωνα με τον ίδιο, αν ο ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων φτάσει τα 50, τότε ενδεχομένως η Κρήτη να γίνει «κόκκινη» στον χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και θα τεθούν σε εφαρμογή πιο αυστηρά μέτρα.

«Θα πρέπει να διατηρήσουμε το επίπεδο αυτό στην Κρήτη. Υπάρχει συμμόρφωση του κόσμου με τα μέτρα και μέχρι στιγμής η πορεία της επιδημίας είναι ικανοποιητική» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γκίκας.

Παράλληλα, το μέλος της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων εξέφρασε την πεποίθηση πως αν υπάρξει νέα αύξηση των κρουσμάτων σε ολόκληρη την ώρα τότε τα ακόμη πιο αυστηρότερα μέτρα που θα πρέπει να εφαρμοστούν, θα επηρεάσουν και την Κρήτη.

Διαβάστε επίσης  Βραδιά εγκαινίων για το iReady Service & Accessories!

 

Πηγή: daynight.gr