Κατά τη διάρκεια της πανδημίας αρκετά καταστήματα εστίασης, από ταβέρνες, αλυσίδες έως και πολυτελή εστιατόρια στράφηκαν στο delivery, κάτι που αναμένεται να συνεχιστεί και μετά την εφαρμογή των νέων μέτρων.

 

Τη λύση της επέκτασης στο delivery αρχίζουν να σκέφτονται αρκετοί επαγγελματίες του κλάδου της εστίασης που μέχρι σήμερα δεν διέθεταν αντίστοιχη υπηρεσία καθώς μετά την εφαρμογή των νέων μέτρων από την Τρίτη, μ’ αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουν να συνεχίσουν να λειτουργούν.

Υπενθυμίζεται ότι οι υπηρεσίες delivery καθώς και take away εξαιρέθηκαν από μέτρα που θα ισχύσουν στις «κόκκινες περιοχές».

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας αρκετά καταστήματα εστίασης, από ταβέρνες, αλυσίδες έως και πολυτελή εστιατόρια στράφηκαν στο delivery βλέποντας και την τάση των καταναλωτών να μένουν περισσότερο στο σπίτι ακόμη και μετά την άρση του lockdown.

Οι περισσότερες εξ αυτών επέλεξαν τη λύση της συνεργασίας με Online πλατφόρμες διανομής φαγητού. Παρά το γεγονός ότι καλούνται να καταβάλλουν προμήθεια για την συγκεκριμένη υπηρεσία, όπως λένε οι ιδιοκτήτες, σε τέτοιες περιπτώσεις κρίνεται απαραίτητο ώστε να κρατηθούν ανοιχτά τα καταστήματά τους.

Διαβάστε επίσης  Πάρε το 100 - by GAS Motosport Culture

Στελέχη του κλάδου που στράφηκαν στο delivery εν μέσω πανδημίας σημειώνουν στο insider.gr ότι ιδιαίτερα σε εστιατόρια με φαγητό που προσφέρεται για παράδοση κατ΄ οίκον όπως π.χ ζυμαρικά, η συγκεκριμένη κίνηση απέδωσε. Σε άλλες περιπτώσεις κάποιοι επαγγελματίες εκτίμησαν ότι το κέρδος θα είναι μικρό σε σύγκριση με το κόστος λειτουργίας και τις προμήθειες και δεν το «επιχείρησαν».

 

«Απέλπιδα κίνηση των επιχειρηματιών»

«Αρκετοί συνάδελφοι το επόμενο διάστημα θα στραφούν στις υπηρεσίες delivery. Είναι μια απέλπιδα κίνηση να συγκρατήσουν τον τζίρο τους καθώς με τις προμήθειες που θα δίνουν, χάνουν όλο το περιθώριο του κέρδους. Επίσης λόγω της στροφής αρκετών επαγγελματιών στο delivery το προηγούμενο διάστημα, ο χώρος είναι σε μεγάλο βαθμό καλυμμένος» σημείωνε στο insider.gr o πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων, Γιώργος Καββαθάς.

Ενόψει της εφαρμογής των νέων μέτρων πάντως οι επιχειρήσεις που διαθέτουν delivery, ήδη έχουν αρχίσει από το Σαββατοκύριακο να ενημερώνουν από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τους πελάτες τους ότι από την Τρίτη θα τους εξυπηρετούν πλέον όνο με παράδοση κατ΄ οίκον και παραλαβή από το κατάστημα.

Διαβάστε επίσης  Άκης Πετρετζίκης - Κωνσταντίνα Παπαμιχαήλ: Φωτογραφίες από τις διακοπές τους

 

Πηγή: insider.gr