Άλλοι βγάζουν τραπεζάκια στο πεζοδρόμιο, άλλοι βγάζουν φέρετρα, εκεί μας κατάντησαν

 

Απαρηγόρητοι είναι από χτες το βράδυ οι κάτοικοι της Αθήνας που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν μπαρ, μπιστρό, καφενεία, ψησταριές, οινομαγειρεία, ταβέρνες και τέλος πάντων όλα τα μαγαζιά της καρδιάς τους. Ως γνωστόν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε το Σάββατο ότι η εστίαση θα κλείσει οριζόντια για ένα μήνα στις επίφοβες περιοχές, οπότε οι πιστοί βγήκαν έξω χτες το βράδυ ζητώντας το τελευταίο ποτάκι ή παϊδάκι για τις επόμενες βδομάδες.

Αν βέβαια αυτό είναι μία φορά δύσκολο για τους πελάτες, τότε είναι κάπου 7 φορές δυσκολότερο για επιχειρηματίες κι εργαζόμενους. Κυρίως για τους δεύτερους, δεδομένου ότι η Ελλάδα έχει αποδείξει επανειλημμένα, πριν και μετά τον κορωνοϊό το τι παράδεισος για την εργασία είναι.

Προς το παρόν και για να ξεχάσουν τη θλιβερή κατάσταση, οι πελάτες και μαγαζάτορες προσπαθούν να συμβιβαστούν με το take-away (που επιτρέπεται) και ανεβάζουν φωτογραφίες τύπου «Αυτή η νύχτα μένει», όμως κάποια μαγαζιά επέλεξαν να υιοθετήσουν άλλου είδους συμβολισμούς.

Διαβάστε επίσης  Issue 789

 

 

Όπως ένα μεζεδοπωλείο στου Ψυρρή, που έβγαλε στο δρόμο ένα κανονικό, κανονικότατο φέρετρο που πάνω έγραφε «η κηδεία της εστίασης». Η σεμνή τελετή συμπληρώθηκε με μερικά κεριά, ενώ δεν ξέρουμε αν το μαγαζί κέρασε και μερικά κονιάκ για να βγάλει όλο το σχετικό aesthetic.

 

Αυτή ήταν η εικόνα:

 

Όπως είπε ένας από τους υπεύθυνους του μαγαζιού:

«Έχουμε φέρει ένα φέρετρο, έχουμε ανάψει κεράκια, πρόκειται για την κηδεία της εστίασης. Τα μέτρα αυτά ήταν το οριστικό τέλος μας.»

Εμείς από τη μεριά μας ελπίζουμε να μην είναι όντως το τέλος και όλο αυτό απλά να αφήσει σαν κληρονομιά ένα σφηνάκι ονόματι «κηδειόχαρτο» ή κάτι τέτοιο.

 

Πηγή: luben.tv