Απίστευτο κι όμως ελληνικό! Αμέσως μετά τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού, για την αύξηση της ειδικής αποζημίωσης εργαζομένων σε αναστολή σύμβασης, κάποιες επιχειρήσεις προσπάθησαν να αξιοποιήσουν το «παραθυράκι» στην ΕΡΓΑΝΗ με εικονικές προσλήψεις, αλλά βρήκαν… πόρτα.

 

Το νέο, ειδικό μέτρο, που ισχύει- επί του παρόντος- μόνο για τις αναστολές συμβάσεων του Νοεμβρίου, προβλέπει ότι η ειδική αποζημίωση δεν θα είναι 534 ευρώ, αλλά 800 ευρώ, με προφανή στόχο να ενισχυθούν άνθρωποι που μπορεί να βρίσκονται σε αναστολή σύμβασης εδώ και μήνες.

Κάποιοι… πονηροί επιχείρησαν αμέσως μετά τη σχετική ανακοίνωση από τον Κ. Μητσοτάκη, να μπουν στην ΕΡΓΑΝΗ, να δηλώσουν προσλήψεις- προφανώς εικονικές- εποφθαλμιώντας στην αυξημένη ενίσχυση. Η “πόρτα” ήταν κλειστή και λίγη ώρα αργότερα, κατά την ενημέρωση από το υπουργείο Οικονομικών, το μυστήριο λύθηκε.

Σε αναστολή μπορούν να τεθούν μόνο οι εργαζόμενοι που εμφανίζονταν στις καταστάσεις προσωπικού (έντυπο Ε3 της ΕΡΓΑΝΗΣ) της 4ης Νοεμβρίου, δηλαδή ένα 24ωρο πριν από τις κυβερνητικές ανακοινώσεις, προκειμένου να αποφευχθούν τέτοιου είδους λαθροχειρίες.

Διαβάστε επίσης  Τουρισμός για όλους: Το Σάββατο 16 Ιουλίου ανοίγει η πλατφόρμα – Αυτοί είναι οι δικαιούχοι

Όσον αφορά στην ουσία του μέτρου, θα πρέπει να σημειωθεί ότι ωφελημένοι είναι οι εργαζόμενοι σε αναστολή που αμείβονται με τον κατώτατο μισθό ή σε κάθε περίπτωση με μισθό χαμηλότερο των 800 ευρώ.

 

Πηγή: iefimerida.gr