Βροχές μέχρι και τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας σε Εύβοια, βορειοανατολική Στερεά και βορειοανατολική Πελοπόννησο και Κρήτη – Επικίνδυνα φαινόμενα στην Κρήτη από Δευτέρα

 

Αλλάζει ραγδαία το σκηνικό του καιρού τις επόμενες ημέρες σε ένα μεγάλο τμήμα της χώρας. Η κακοκαιρία αναμένεται να πλήξει την Εύβοια, τη βορειοανατολική Στερεά και βορειοανατολική Πελοπόννησο, όπως και την Κρήτη.

Ωστόσο, στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός προβλέπεται σε γενικές γραμμές καλός.

Εκτεταμένος αντικυκλώνας αναμένεται να καλύψει μεγάλο μέρος της Γηραιάς ηπείρου τις επόμενες ημέρες «μπλοκάροντας» τη ροή των συστημάτων κακοκαιρίας από τα δυτικά της Ευρώπης προς τα ανατολικά.

Ο γνωστός μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου διευκρινίζει ότι ο καιρός θα ψυχράνει τις επόμενες ημέρες σε ορισμένες περιοχές, ενώ επεσήμανε πως σε συγκεκριμένες περιοχές θα σημειωθούν βροχές που μπορεί να έχουν διάρκεια ακόμη και για δέκα ημέρες.

Συγκεκριμένα, εξήγησε πως θα υπάρχουν συγκεκριμένες περιοχές της χώρας από το Πήλιο και νοτιότερα που δεν αποκλείεται για τις επόμενες έως και δέκα ημέρες, να έχουν καθαρά φθινοπωρινό καιρό με συνεχόμενες βροχές κατά διαστήματα, που τοπικά και κυρίως στην Κρήτη δεν αποκλείεται να είναι και ισχυρές.

Διαβάστε επίσης  Μια "άλλη" Τσικνοπέμπτη στο Kapenekis Fish Market!

Όσον αφορά στη θερμοκρασία δήλωσε πως αναμένεται τα επόμενα 24ωρα να υποχωρήσει αρκετά. «Θα εγκατασταθούν πάνω απ’ τη χώρα μας ψυχρότερες αέριες μάζες, ενώ αφήνει να εννοηθεί πως στον ορίζοντα διαφαίνεται και κάποια πιο σοβαρή ψυχρή εισβολή».

 

Δείτε το βίντεο πρόγνωσης καιρού – Τι καιρό θα έχουμε μέχρι και τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας

 

Την Παρασκευή (6/11) η μέγιστη θερμοκρασία σε πολλές περιοχές της χώρας θα είναι οι 19 βαθμοί Κελσίου ενώ πτώση θα σημειωθεί το Σαββατοκύριακο.

Για το φαινόμενο είχε προειδοποιήσει, πριν από λίγες ημέρες, και ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης, αναλύοντας τον «εμποδισμό Τύπου Ω».

 

Πηγή: protothema.gr