Η άγρια νεολαία των πλατειών προφανώς αποφάσισε να μπει καλά στο lockdown με κάτι πιο κυριλέ

 

Όπως όλη η Ελλάδα μας πλέον γνωρίζει, ο Κυριάκος και ο Σωτήρης ανακοίνωσαν χτες ότι θα μπούμε στον πάγο για 3 βδομάδες (και βλέπουμε). Οι θριαμβολογίες του Μαΐου έχουν αντικατασταθεί από ένα αρκετά πιο σεμνό ύφος, με τον πρωθυπουργό να ομολογεί ότι η κατάσταση δεν είναι καθόλου καλή, όπως επιβεβαίωσαν τα σχεδόν 3000 χτεσινά κρούσματα και οι 29 θάνατοι.

Μάλιστα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έφτασε στο σημείο να ομολογήσει ότι ζουν ανάμεσα μας άνθρωποι που δεν την παλεύουν χωρίς τον μισθό τους. Πάνω κάτω, είπε το εξής:

«Δεν είναι εύκολο για μένα να πάρω την απόφαση για lockdown γνωρίζοντας ότι υπάρχουν άνθρωποι που είναι εξαρτημένοι από το μισθό τους.»

 

 

Η δύσκολη αυτή κατάσταση απαιτεί να βρει ο καθένας τρόπους για να ξεσκάσει. Έτσι, κάποιοι φαίνεται πως επέλεξαν την πατροπαράδοτη προσέγγιση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ: Πήγαν στην Αράχωβα για τριήμερο. Για την ακρίβεια, αναφέρεται ότι τα καταλύματα στην Αράχωβα έχουν χτυπήσει το εξαιρετικά εντυπωσιακό 80% σε πληρότητα.

Διαβάστε επίσης  Bras de Frères: Η live διασκέδαση στα καλύτερά της! (10/4 - 23/4)

Δεν γνωρίζουμε αν οι εκδρομείς το είχαν κανονίσει από πριν ή το αποφάσισαν όταν έμαθαν περί lockdown, καθώς σήμερα είναι η τελευταία μέρα που μπορείς να βγεις από τον νομό. Επίσης, η επιστροφή στην μόνιμη κατοικία τυπικά θα επιτρέπεται από το Σάββατο το πρωί, οπότε ιδού η Αράχωβα, ιδού και το τριήμερο. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι πριν λίγες μέρες, ο δήμαρχος αρνήθηκε την προσφορά του ΕΟΔΥ να γίνουν δειγματοληπτικά τεστ στην Αράχωβα, προφανώς γιατί ήταν τελείως σίγουρος ότι δεν παίζει κανένα πρόβλημα.

Σύμφωνα με το Έθνος, η κυβέρνηση έχει σκοπό να τους υποδεχτεί στα διόδια με την ΕΛΑΣ, χωρίς όμως να έχει διευκρινιστεί το τι συνέπειες θα έχουν επειδή ακολούθησαν ένα παραθυράκι στον νόμο.

 

 

Δεν είναι απίθανο να πήραν κατά γράμμα την χτεσινή διευκρίνιση του πρωθυπουργού ότι αυτή τη φορά η κυβέρνηση θα είναι πιο ελαστική με την αναψυχή:

«Θα είμαστε πιο ανεκτικοί στην άθληση τους εξωτερικούς χώρους.

Ο κόσμος πρέπει με κάποιον τρόπο να βγει, να μπορεί να αθληθεί, να τρέχει, να περπατάει, να κάνει ποδήλατο. Όσο τηρούνται κάποιοι βασικοί κανόνες, η άθληση, μία βόλτα σε πάρκο στο βουνό, είναι πράγματα, που θα είμαστε πιο ανεκτικοί σε σχέση με τον Μάρτιο και τον Απρίλιο.»

Διαβάστε επίσης  Trophée Mille 2024: 3η θέση στον 13ο Παγκόσμιο Διαγωνισμό Γαστρονομίας για ένα δικό μας παιδί!

Αυτό άκουσαν κι αυτοί και πήραν τα βουνά.

 

Πηγή: luben.tv