Υλικά:

  • 1 κουταλάκι γ.Αλατι     1/2 κουταλάκι γ.πιπερι    1κουταλακι φρέσκια ρίγανη    1 κλωνάρι φρέσκο δεντρολίβανο
  • 1 κουταλιά σ.ελαιόλαδο    4 κουταλιά σ. Στακα    1 κουταλιά σ.αλευρι    750ml λευκό κρασί    1 κουταλιά σ.χαρουπομελο
  • 50 γραμμ..ανθότυρο ξηρό    1 κολοκύθι    1 μελιντζάνα    4-5 μανιτάρια πλευρώτους    1 καρότο

 

 

Εκτέλεση:

Βρέχουμε το κότσι με λίγο κρασί, έπειτα το μπαχαριάζουμε κάνοντας μερικές τρύπες να εισχωρήσει και μέσα στο κρέας το μπαχάρι όσο γίνεται.

Bάζουμε από πάνω το κλωνάρι το δεντρολίβανο και το κλείνουμε πολύ καλά μέσα σε αντικολλητικό χαρτί.

Προσθέτουμε στο ταψί μας 1 ποτήρι νερό και λίγο ελαιόλαδο, το βάζουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνουμε για 1 μισή ώρα.

Ανοίγουμε το χαρτί, τουμπάρουμε το κότσι μας και περιχύνουμε όλο το υπόλοιπο κρασί μας.

Σκεπάζουμε ξανά και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 1 ώρα ακόμα.

Βγάζουμε μετά το αντικολλητικό χαρτί μας και το αφήνουμε 10 λεπτά να πάρει χρώμα και είναι έτοιμο το κότσι μας.

Βάζουμε από πάνω τη στάκα μας, στο πλάι προσθέτουμε τα λαχανικά μας και από πάνω περιχύνουμε με λίγο χαρουπόμελο και τρίβουμε τον ξερό ανθότυρο…και καλή σας όρεξη!

Διαβάστε επίσης  Κάποτε ο Πύργος του Άιφελ ήταν το υψηλότερο κτήριο στον κόσμο, τώρα δεν είναι ούτε στην 10άδα (pics)

 

Διευθ.καταστημάτων

 

Αναπαύσεως 35, Χανιά / Λ.Καραμανλή 87, Χανιά
fb & insta. Κρεοπωλεία Μπουρμπος meet the art of meat