Αναλυτικά περιπτώσεις μετακίνησης πολιτών που προβλέπονται και κινδυνεύουν να τιμωρηθούν με πρόστιμο.

 

Από αύριο το πρωί η Ελλάδα ξαναμπαίνει σε lockdown και οι πολίτες θα πρέπει να δικαιολογούν κάθε έξοδό τους, είτε με SMS, είτε με το απαραίτητο έγγραφο.

Υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις όμως, οι οποίες δεν δικαιολογούνται και ανάλογα με τα… κέφια αυτού που κάνει τον έλεγχο, μπορεί να επιβληθεί και πρόστιμο.

 

Σούπερ μάρκετ στην άλλη άκρη

Ένας από τους πιο συχνούς λόγους που έπεφτε πρόστιμο στο lockdown της Άνοιξης, ήταν τα σούπερ μάρκετ.

Και αυτό γιατί αρκετοί έστελναν τον αριθμό 2 σε SMS για να πάνε να προμηθευτούν είδη ανάγκης, όμως βρίσκονταν αρκετά μακριά.
Έμεναν π.χ στην Ηλιούπολη και βρίσκονταν στην Καλλιθέα. Κάτι που φυσικά δεν δικαιολογείται.

 

Take Away

Τα take away αποτελούν ειδική κατηγορία και για αυτή αναφέρθηκε συγκεκριμένα ο Νίκος Χαρδαλιάς, λέγοντας πως δεν δικαιολογείται κίνηση αποκλειστικά για αυτή.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι δεν μπορείτε να βγείτε για να πάτε να πάρετε σουβλάκια ή καφέ. Αν αυτός είναι ο μόνος λόγος εξόδου, θα πρέπει να καταφύγετε σε ντελίβερι.
Αν όμως το συνδυάσετε με κάποιον άλλον λόγο, τότε είναι ΟΚ.

Διαβάστε επίσης  Street Food Festival Crete: Συμμετοχές από παντού!

 

Αθλητισμός

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως σε αυτό το lockdown, η Πολιτεία θα είναι πιο ανεκτική. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι μαζευόμαστε 6 φιλαράκια, και πάμε για μπάσκετ 3 on 3 ή πάμε για μπάλα. Τα ομαδικά αθλήματα απαγορεύονται.

Η γυμναστική επιτρέπεται σε ανοιχτούς χώρους ακόμα και με προπονητή, αλλά με μάξιμουμ τρία άτομα.
Επίσης, ο χώρος που θα γίνεται η άθληση θα πρέπει να είναι κοντά στο σπίτι. Δεν γίνεται δηλαδή να ξεκινήσεις από το Κουκάκι για να πας να τρέξεις στο Ολυμπιακό Στάδιο. Θα πρέπει να βολευτείς κάπου κοντά στην περιοχή σου.

 

Μαραθώνια ψώνια και άθληση

Ένας άλλος λόγος, είναι η ώρα που μένει κάποιος έξω. Δεν γίνεται να έχεις στείλει μήνυμα στις 10:00 ότι βγαίνεις έξω για σωματική άσκηση, να σε σταματήσουν στις 13:30 και να δείξεις το SMS που είναι από 3,5 ώρες.

Αν δεν προετοιμάζεσαι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες ή για τον τελικό του Champions League, τόσες ώρες γυμναστική δυστυχώς δεν δικαιολογούνται.

Διαβάστε επίσης  New entry Tried & Tested: Strapatsada at The Jar cafe

Το ίδιο φυσικά ισχύει και για όλες τις επιλογές εξόδου.

 

Πηγή: gazzetta.gr/plus