Αυτά είναι τα sites που μπορούμε να δούμε online ταινίες και ντοκιμαντέρ για κάθε γούστο.

 

Ο δεύτερος κύκλος του… lockdown έχει μόλις ξεκινήσει και πολλοί από εμάς σκοπεύουν να «λιώσουν» στον καναπέ τους βλέποντας όσες ταινίες και σειρές δεν πρόλαβαν στην καραντίνα του Μαρτίου.

Τι γίνεται όμως αν δεν είμαστε συνδρομητές στο Netflix ή αντίθετα έχουμε τελικά εξαντλήσει τις αγαπημένες ταινίες και σειρές στην διάσημη streaming πλατφόρμα;

Ας μην βιαστούμε να τα βάψουμε μαύρα γιατί τη λύση έρχονται να μας δώσουν ορισμένοι ιστότοποι οι οποίοι συγκεντρώνουν ενδιαφέρουσες λίστες ταινιών που μπορούμε να δούμε δωρεάν, νόμιμα και χωρίς εγγραφή.

Όπως είναι αναμενόμενο πρώτο και καλύτερο στις προτιμήσεις μας φιγουράρει το ERTFLIX, η πλατφόρμα streaming της ΕΡΤ που μετράει μερικούς μήνες ζωής και έχει κερδίσει φανατικό κοινό. Μάλιστα, από την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου, εμπλούτισε το περιεχόμενο του με 30 νέες ταινίες για όλα τα γούστα και τις ηλικίες.

Οι 30 νέοι τίτλοι περιλαμβάνουν blockbuster από το Χόλιγουντ, ταινίες από ανεξάρτητο αμερικανικό κινηματόγραφο, αλλά και βραβευμένες ευρωπαϊκές, όπως και εξαιρετικές βιογραφίες. Παράλληλα, δημιουργήθηκε μια νέα κατηγορία με τον τίτλο «Νεανικές» με εφηβικές ταινίες, αλλά και μουσικά ντοκιμαντέρ.

Διαβάστε επίσης  Issue 788

Εκτός όμως από το ERTFLIX, σερφάροντας κανείς στο διαδίκτυο, θα ανακαλύψει ορισμένα links, όπως αυτά που ακολουθούν, και τα οποία μάς παρέχουν τη δυνατότητα να δούμε μια πληθώρα ταινιών του κλασικού και του σύγχρονου κινηματογράφου.

 

Εμείς κάναμε μία επιλογή και σας την παρουσιάζουμε:

 

Openculture.com

1.150 ταινίες και ντοκιμαντέρ, όπως κλασικές και φιλμ νουάρ, δραματικές, κωμωδίες, τρόμου, γουέστερν ειδικά αν είστε θαυμαστές του Τζον Γουέιν και πολλές άλλες ακόμα.

 

Moviez.space

Ελληνικός ιστότοπος που συγκεντρώνει πάνω από 600 ελληνικές ταινίες, ξένες με ελληνικούς υπότλιτλους, ντοκιμαντέρ, θεατρικές παραστάσεις και ελληνικές σειρές με αυτοτελή επεισόδια. Τα βίντεο προέρχονται από το YouTube, το Vimeo και το Dailymotion.

 

Freemoviescinema.com

Παλαιότερες και νεότερες κινηματογραφικές ταινίες κάθε είδους. Και εδώ τα βίντεο προέρχονται από το YouTube, το Vimeo και το Dailymotion.

 

Voody.online

Πλούσιος κατάλογος με δημοφιλείς και πασίγνωστες ταινίες κάθε είδους. Χωρισμένες σε κατηγορίες, θα κάνουν το ψάξιμο ακόμα πιο εύκολο. Στα θετικά συγκαταλέγονται και οι ελληνικοί υπότιτλοι.

Διαβάστε επίσης  Issue 787

 

Archive.org

Οι λάτρεις των κλασικών ταινιών, θα βρουν μια ενδιαφέρουσα γκάμα πασίγνωστων φιλμ, όπως επίσης και ταινίες μικρού μήκους, φιλμ του βωβού κινηματογράφου, κ.ά.

 

Classiccinemaonline.com

Όπως δηλώνει και ο τίτλος του, θα απολαύσετε κλασικές ταινίες για κάθε γούστο που μας έρχονται από τη δεκαετία του ’30 έως και τη δεκαετία του ’70.

 

Filmannex.com

Εδώ θα βρείτε κινούμενα σχέδια, κλασικές ταινίες, βωβό κινηματογράφο, ανεξάρτητα φιλμ, κ.ά.

 

Cosmos Greek Documentaries

Όσοι αγαπάμε τα ντοκιμαντέρ θα το λατρέψουμε. Η λίστα θα ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό, ενώ παράλληλα κάνει και τη ζωή μας πιο εύκολη, καθώς παρέχονται και ελληνικοί υπότιτλοι.

 

Πηγή: reader.gr