Τι περιλαμβάνουν τα νέα μέτρα στη χώρα.

 

Σε περίοδο ηπιότερων μέτρων περνά από σήμερα η Ουαλία, καθώς «βγαίνει» από ένα lockdown 17 ημερών, στα πλαίσια της προσπάθειας περιορισμού της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Τα μέτρα που ισχύουν από σήμερα στην Ουαλία περιλαμβάνουν την άδεια συνάντησης έως τεσσάρων ατόμων που δε συγκατοικούν σε καφέ, παμπ και εστιατόρια. Το άνοιγμα γυμναστηρίων, εμπορικών καταστημάτων, κομμωτηρίων και χώρων λατρείας, άδεια στα σουπερμάρκετ να πωλούν ξανά μη αναγκαία είδη και κατάργηση των περιορισμών στις μετακινήσεις εντός Ουαλίας.

Για να βγει, ωστόσο, κάποιος εκτός Ουαλίας θα πρέπει να υφίστανται λόγοι εργασίας, ενώ οι συναντήσεις εντός σπιτιών μεταξύ ατόμων που δε συγκατοικούν εξακολουθούν να απαγορεύονται, εκτός αν πρόκειται για νοικοκυριά που συγκροτούν «φούσκα υποστήριξης».

Επίσης, απαγορεύεται η πώληση οινοπνευματωδών μετά από τις 10 τη νύχτα, όποιος μπορεί θα πρέπει να εργάζεται από το σπίτι και ο αριθμός των ατόμων που μπορούν να συμμετέχουν σε οργανωμένη εκδήλωση περιορίζεται στα 15 σε κλειστό χώρο και σε 30 σε ανοιχτό χώρο.

Διαβάστε επίσης  Χαΐνηδες live @ Bras de frères (14/4)

Αρχίζουν δε ξανά μαθήματα όλα τα σχολεία και όλες οι ηλικίες μαθητών στη χώρα.

 

Πηγή: insider.gr