Το Netflix κάνει στροφή στην τηλεόραση.

 

Το Netflix για πρώτη φορά δοκιμάζει ένα δικό του «γραμμικό» κανάλι, πολύ διαφορετικό από τη φιλοσοφία του καθώς είναι παρόμοιο με τα κανάλια που βλέπουμε στην τηλεόραση, όπως αναφέρει το Variety.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή… Το κανάλι του Netflix έχει το όνομα Direct και σε πρώτη φάση πρόκειται για ένα πείραμα που ξεκίνησε σε κάποιες περιοχές της Γαλλίας στις 5 Νοεμβρίου. Το κανάλι είναι διαθέσιμο μόνο στους συνδρομητές της πλατφόρμας και προβάλλει σειρές, ταινίες και ντοκιμαντέρ του Netflix από τη Γαλλία, τις ΗΠΑ και άλλες χώρες.

Η υπηρεσία διαθέτει το Direct μέσω της ιστοσελίδας της, ενώ επέλεξε να δοκιμάσει το κανάλι του στη Γαλλία, καθώς οι Γάλλοι αγαπούν να παρακολουθούν τη γνωστή… παραδοσιακή τηλεόραση και το περιεχόμενο που επιλέγουν για αυτούς τα κανάλια, χωρίς να χρειάζεται να ψάξουν, να αποφασίσουν και να επιλέξουν τι θα δουν στη συνέχεια οι ίδιοι.

Διαβάστε επίσης  Μουσική Ταβέρνα Έγχορδο: 5 Χρόνια Birthday & Closing Season party (12/4)

Αξίζει να σημειωθεί ότι η νέα πρωτοβουλία δεν έχει καμία σχέση με το πλήκτρο «Shuffle» που είχε προσθέσει το Netflix στο παρελθόν, καθώς το Direct έχει συγκεκριμένο προγραμματισμό και περιεχόμενο συνεχούς ροής ίδιο για όλους τους συνδρομητές. Συνεπώς, δεν επιλέγει ο θεατής τί θα παρακολουθήσει, αλλά κάποιος άλλος, δηλαδή το Netflix.

Στόχος του Netflix είναι μέσα στο Δεκέμβριο να επεκτείνει το κανάλι του σε όλη τη Γαλλία, ενώ αν έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα να το διαθέσει και σε άλλες χώρες, κάνοντας στροφή στην παραδοσιακή τηλεόραση.

 

Πηγή: reader.gr