Σε άρση του lockdown την περίοδο των εορτών ευελπιστούν οι εκδρομείς του φετινού χειμώνα που έσπευσαν από νωρίς να κλείσουν διακοπές σε δημοφιλείς ελληνικούς προορισμούς για τον Δεκέμβριο.

 

Τα στοιχεία έρευνας του Πανελλαδικού Δικτύου Κτηματομεσιτών E-Real Estates είναι χαρακτηριστικά της κατάστασης.

«Η ζήτηση πριν την ανακοίνωση του lockdown ήταν αρκετά αυξημένη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, τόσο λόγω του γεγονότος ότι πολλοί επέλεξαν να μην ταξιδέψουν εκτός των συνόρων εν μέσω πανδημίας, όσο και λόγω του ότι αρκετοί δεν πραγματοποίησαν καλοκαιρινές διακοπές τη φετινή χρονιά», αναφέρει ο πρόεδρος του E-Real Estates, Θεμιστοκλής Μπάκας, σημειώνοντας ότι οι κρατήσεις πραγματοποιήθηκαν ως επί το πλείστον στα μέσα Οκτωβρίου, σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια που οι κρατήσεις γίνονταν μετά τα μέσα Νοεμβρίου και πολλές φορές ακόμη και λίγες ημέρες πριν την έναρξη των διακοπών.

 

Οι χειμερινοί ταξιδιώτες προτιμούν βίλες και σαλέ σε δημοφιλείς προορισμούς

 

Σύμφωνα πάντα με την έρευνα, οι περισσότεροι ταξιδιώτες επέλεξαν κυρίως αυτοτελή διαμερίσματα, μονοκατοικίες –βίλες ή/και σαλέ που διατίθενται μέσω βραχυχρόνιων μισθώσεων, με στόχο να αποφύγουν ενδεχόμενο συνωστισμό, σε μια προσπάθεια τήρησης των μέτρων, αλλά και να νιώσουν ελεύθεροι στις μετακινήσεις τους σε περιοχές που δεν παρουσιάζουν μεγάλο αριθμό κρουσμάτων.
Σε ότι αφορά τις τιμές ημερήσιας διαμονής αυτές, όπως εξηγεί ο κ. Μπάκας, παραμένουν σταθερές σχεδόν στο σύνολο των χειμερινών προορισμών της χώρας με μικρές αυξομειώσεις στην ανώτερη και κατώτερη ζητούμενη τιμή.

Διαβάστε επίσης  AlmyVita: Η πολυτέλεια που σας αξίζει..τώρα δίπλα σας!

 

Στην Αράχωβα τα τριήμερα του Δεκεμβρίου η πληρότητα φτάνει έως και 79%

Στην Αράχωβα για μίσθωση ολόκληρου διαμερίσματος ή/και βίλα –σαλέ για 2 ενήλικες και 2 παιδιά (μπορεί να φιλοξενήσει και 6 άτομα ανάλογα με την πολιτική του εκάστοτε ιδιοκτήτη – διαχειριστή), η πληρότητα αγγίζει το 79% για το πρώτο τριήμερο του Δεκεμβρίου (4/12-6/12) και για το δεύτερο τριήμερο του Δεκεμβρίου (11/12-13/12), η πληρότητα αγγίζει το 78%.
Το ημερήσιο κόστος διαμονής για ολόκληρο ανεξάρτητο διαμέρισμα κυμαίνεται από 110€ έως 150€. Το κόστος για ανεξάρτητη κατοικία κυμαίνεται από 125€ έως 180€ και για σαλέ από 180€.

 

Καρπενήσι: Στο 75% η πληρότητα τα τριήμερα του Δεκεμβρίου

Για μίσθωση ολόκληρου διαμερίσματος ή/και βίλα –σαλέ για 2 ενήλικες και 2 παιδιά (μπορεί να φιλοξενήσει και 6 άτομα ανάλογα με την πολιτική του εκάστοτε ιδιοκτήτη – διαχειριστή), η πληρότητα αγγίζει το 75% για το πρώτο τριήμερο του Δεκεμβρίου (4/12-6/12) και για το δεύτερο τριήμερο του Δεκεμβρίου (11/12-13/12), η πληρότητα αγγίζει το 72%.
Το ημερήσιο κόστος διαμονής παραμένει στα επίπεδα του Νοεμβρίου.

Διαβάστε επίσης  Γυναίκα & Άθληση: Όσα πρέπει να γνωρίζεις από τον Μανώλη Λουπασάκη

 

Στα Τρίκαλα Κορινθίας η πληρότητα για τον Δεκέμβριο φτάνει το 84%

Για μίσθωση ολόκληρου διαμερίσματος ή/και βίλα –σαλέ για 2 ενήλικες και 2 παιδιά (μπορεί να φιλοξενήσει και 6 άτομα ανάλογα με την πολιτική του εκάστοτε ιδιοκτήτη – διαχειριστή) η πληρότητα αγγίζει το 83% για το πρώτο τριήμερο του Δεκεμβρίου (4/12-6/12) και για το δεύτερο τριήμερο του Δεκεμβρίου (11/12-13/12) το 84%.
Το ημερήσιο κόστος διαμονής για ανεξάρτητη κατοικία – βίλα κυμαίνεται από 150€ και για σαλέ από 250€.

 

Πηγή: iefimerida.gr