Σε ποιες πολιτείες ξεκίνησε το πιλοτικό πρόγραμμα και με ποια κριτήρια επιλέχθηκαν – Μέσα στον Νοέμβριο θα υποβάλει αίτηση για άδεια έκτακτης χρήσης

 

Επιλέγοντας τέσσερις αμερικανικές πολιτείες, ο φαρμακευτικός κολοσσός Pfizer ξεκίνησε ένα πιλοτικό πρόγραμμα για τη διανομή του πειραματικού του εμβολίου για τον νέο κορωνοϊό.

Το γεγονός ότι για τη διατήρηση του εμβολίου απαιτούνται θερμοκρασίες… Αλάσκας, δηλαδή -70 βαθμοί Κελσίου καθιστά εξαιρετικά δύσκολη τη διανομή του σε όλο τον κόσμο.

Η αμερικανική Pfizer, η οποία έχει ανακοινώσει ότι το εμβόλιο της έχει αποτελεσματικότητα πάνω από 90%, ξεκίνησε τη διανομή του στο Ρόουντ Άιλαντ, το Τέξας, το Νιου Μέξικο και το Τενεσί, καθώς πρόκειται για πολιτείες με μεγάλες διαφορές στο συνολικό τους μέγεθος, την πολυμορφία του πληθυσμού τους και τις υποδομές εμβολιασμού τους.

Πάντως, ο φαρμακευτικός γίγαντας Pfizer ξεκαθάρισε ότι οι πολιτείες που συμμετέχουν σε αυτή τη δοκιμή δεν πρόκειται να λάβουν το εμβόλιο νωρίτερα από τις υπόλοιπες.

«Ελπίζουμε ότι τα αποτελέσματα από αυτή τη δοκιμή της διανομής του εμβολίου θα αποτελέσουν μοντέλο για άλλες αμερικανικές πολιτείες και ξένες κυβερνήσεις, καθώς ετοιμάζονται να εφαρμόσουν αποτελεσματικά προγράμματα εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού», δήλωσε η Pfizer.

Διαβάστε επίσης  Γνωρίστε to Katharo!

Η αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία αναμένει να έχει αρκετά δεδομένα για την ασφάλεια του εμβολίου της από τις τρέχουσες δοκιμές μεγάλης κλίμακας έως την τρίτη εβδομάδα του Νοεμβρίου, προτού υποβάλει αίτηση για άδεια έκτακτης χρήσης.

Μέχρι τώρα, η διανομή του εμβολίου της αμερικανικής εταιρείας Moderna φαίνεται σαφώς ευκολότερη, καθώς αυτό το ενέσιμο σκεύασμα διατηρείται σε απλά ψυγεία, δηλαδή σε θερμοκρασία 2 έως 8 βαθμών Κελσίου.

Χθες, η Moderna ανακοίνωσε ότι το δικό της εμβόλιο έχει αποτελεσματικότητα 94,5%.

 

Πηγή: protothema.gr