Διαβάζουμε τις τελευταίες μέρες ότι πρόκειται να ανοίξει μέρος της εστίασης. Αυτό σημαίνει προφανώς ότι μπαρ και club θα παραμείνουν κλειστά μέχρι νεωτέρας. Προφανώς αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι το συγκεκριμένο μέτρο έχει λογική, αφού ο συγχρωτισμός είναι αναπόφευκτος, όπου υπάρχει μπαρ και σταντ στο χώρο. Όσο και να θέλουν να το ελέγξουν οι ιδιοκτήτες των χώρων αυτών,  δε νοείται clubbing με καθήμενους.

Σε σημερινές του δηλώσεις ο κ. Πέτσας υπογράμμισε ότι «τα εστιατόρια και τα καφέ είναι στον σχεδιασμό μας να ανοίξουν τα Χριστούγεννα με κανόνες και ωράριο. Όπου υπάρχουν όρθιοι και συγχρωτισμός, μπαρ και κέντρα διασκέδασης, είναι δύσκολο να ανοίξουν». 

Το ερώτημα όμως είναι πως θα ελέγξει η κυβέρνηση τα καφέ, εστιατόρια που λειτουργούν με τη μορφή μπαρ ή και πολλές φορές clubs. Θα έχουμε πάλι την αστυνομία να κυνηγάει να βρει παραβάτες και να μοιράσει πρόστιμα; Γιατί αυτή η λύση δεν αποδείχτηκε και τόσο επιτυχής. Αν δε βρεθεί ουσιαστική λύση στο ερώτημα αυτό, επιτρέψτε μου να κάνω μια πρόβλεψη που μάλλον θα τη βρούμε μπροστά μας.

Διαβάστε επίσης  Cabana Mare Beach Club & Cabana Mare Disco are coming! (04/5)

Τα party θα μεταφερθούν και πάλι στα καφέ και τότε θα καταλήξουμε για ακόμα μία φορά να μιλάμε για τους απερίσκεπτους νέους και τις αιτίες της διασποράς του ιου. Όλοι συζητούν από τώρα για το νέο lockdown το Γενάρη, οπότε είναι πιθανό ορισμένοι επιχειρηματίες να σκεφτούν ότι αφού θα μπούμε πάλι σε lockdown, ας τζιράρω ότι προλαβαίνω. Για το λόγο αυτό, το πλαίσιο λειτουργίας πρέπει να είναι πολύ συγκεκριμένο και ξεκάθαρο, αν δε θέλουμε να δούμε πάλι σε δύο βδομάδες 3000 κρούσματα και το ανάθεμα να πάρει πάλι μπάλα την εστίαση.

Ευθύνη όλων μας είναι να προφυλάξουμε την εστίαση και να φροντίσουμε να επιστρέψει και η διασκέδαση με ασφάλεια τους επόμενους μήνες. Ήρθε η ώρα τα καφέ και τα εστιατόρια να λειτουργήσουν με την πραγματική τους ιδιότητα, για να μην τα στερηθούμε και αυτά ξανά, μέχρι να μπορούμε πλέον να μπούμε σε μια κανονικότητα, να κυκλοφορούμε και να διασκεδάζουμε με ασφάλεια και χωρίς περιορισμούς.

Διαβάστε επίσης  Γυναίκα & Άθληση: Όσα πρέπει να γνωρίζεις από τον Μανώλη Λουπασάκη

Όλοι θέλουμε να έχουμε τη δυνατότητα να πάμε για ένα ποτό, ένα καφέ και ένα φαγητό έξω από το σπίτι, οπότε αν θέλουμε να το ξαναζήσουμε, θα πρέπει και εμείς να συμμορφωθούμε με τους όποιους περιορισμούς. Το γνωρίζουμε ότι τίποτα δεν είναι ίδιο με πριν. Όμως το ίδιο ισχύει για την πλειοψηφία του κόσμου και σε πολλές άλλες χώρες. Αν το πράξουμε συνετά, ίσως να έχουμε τη δυνατότητα να το απολαύσουμε για ένα μεγαλύτερο χρονικό διάστημα…από μας εξαρτάται αυτή τη φορά.

 

Γράφει ο Ανδρέας Γαρυφαλής

Για την Chillin Press