Σε κάποιους κλάδους είναι έως και αδύνατη η εφαρμογή του click away τονίζει στο insider.gr o πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης.

 

Τη δυσκολία της λειτουργίας των καταστημάτων με τη μέθοδο του click away ενόψει Χριστουγέννων, επισημαίνει στο insider.gr ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης, τονίζοντας παράλληλα ότι με τον τρόπο αυτό, ενδεχομένως να ευνοηθούν κάποιοι κλάδοι έναντι άλλων.

Σημειώνεται πως με τη συγκεκριμένη μέθοδο, γίνεται η παραγγελία από τον καταναλωτή στο κατάστημα ηλεκτρονικά, η παραγγελία ετοιμάζεται, ο πελάτης κλείνει ραντεβού με τον καταστηματάρχη και στη συνέχεια πηγαίνει έξω από το κατάστημα για να παραλάβει την παραγγελία του. Όπως μάλιστα δήλωσε το πρωί της Δευτέρας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης είναι ένας τρόπος ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός στα καταστήματα.

 

 

«Είναι δύσκολη έως αδύνατη σε κάποιες περιπτώσεις η εφαρμογή του click away. Για παράδειγμα στην ένδυση ή την υπόδηση που χρειάζεται δοκιμή των προϊόντων» τονίζει ο κ. Καφούνης. Ο ίδιος σημειώνει ότι ενδεχομένως να δημιουργηθεί δυσλειτουργία στην αγορά και κάποιοι κλάδοι του λιανεμπορίου να ευνοηθούν περισσότερο από την εφαρμογή του.

Διαβάστε επίσης  EditoReal Issue 789: Παράδειγμα προς αποφυγή!

 

«Ασφαλή τα εμπορικά καταστήματα»

Οι έμποροι επισημαίνουν ότι τα καταστήματα πρέπει να λειτουργήσουν άμεσα ενόψει και των γιορτών καθώς θα είναι καταστροφικό να χαθεί ο χριστουγεννιάτικος τζίρος ενώ τονίζουν ότι όπως έχει αναγνωρίσει και η κυβέρνηση, δεν αποτελούν πηγές μετάδοσης της πανδημίας.

«Εμείς έχουμε ζητήσει να λειτουργήσουμε άμεσα, με αυστηρούς κανόνες και προϋποθέσεις ώστε να μη χρειαστεί να ξανακλείσουμε. Το λιανεμπόριο όπως έχει αναγνωρίσει και η ίδια η κυβέρνηση είναι ο ασφαλέστερος κλάδος» σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Καφούνης.

Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες μέρες και η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας απέστειλε επιστολή προς τον Πρωθυπουργό επισημαίνοντας την επείγουσα ανάγκη να επαναλειτουργήσουν οι μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι είναι «αποδεδειγμένα ασφαλείς».

 

Πηγή: insider.gr