Στις περισσότερες κατηγορίες πάνω από το 50% των παραβατών είτε δεν έχει πληρώσει, είτε προσπαθεί να μην πληρώσει τα πρόστιμα.

 

Τόσο στο πρώτο κύμα του κορονοϊού στην χώρα, όσο και τώρα που βιώνουμε το δεύτερο οι έλεγχοι των αρχών για τους παραβάτες των μέτρων είναι σαρωτικοί, με τα πρόστιμα να πέφτουν… βροχή.

Ωστόσο, όπως αποκαλύπτει το Βήμα, το μεγαλύτερο κομμάτι αυτών, είτε ψάχνει τρόπους, είτε κατάφερε να μην τα πληρώσει.

Αναφορικά με τους υπεύθυνους εστιατορίων, νυκτερινών κέντρων και άλλων επιχειρήσεων όπου είχαν καταγραφεί παραβάσεις σχετικά με τα μέτρα κατά της πανδημίας, το 56% δεν έχει πληρώσει από τον Μάιο πρόστιμα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Παράλληλα, ένα 40% έχει καταφύγει στις αρμόδιες επιτροπές αντιρρήσεων των ελεγκτικών μηχανισμών ή σε διοικητικά δικαστήρια για να μην πληρώσουν τα υψηλά πρόστιμα. Κάτι που καταφέρνει ένας στους τρεις, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας.

Την ίδια ώρα, στην ΓΑΔΑ φτάνουν συνεχώς ενστάσεις από το 50-60% των πολιτών που έχουν δεχθεί πρόστιμα των 300 ευρώ, είτε για την χρήση μάσκας, είτε για άσκοπες μετακινήσεις.

Διαβάστε επίσης  DOCTOR AUTO-MOTO SHOW @ Pista Park Βαρύπετρο (9-10/9)

Μάλιστα, μέχρι τον περασμένο Αύγουστο μόλις το 5-10% των πολιτών είχε πληρώσει το πρόστιμο για τη μη τήρηση των υγειονομικών κανόνων.

 

Πηγή: gazzetta.gr/plus