Σε κρίσιμα ερωτήματα σχετικά με την πανδημία και τη διαχείρισή της από την κυβέρνηση, τις επιπτώσεις της στη ζωή μας, τα μέτρα του lockdown που προκαλούν περισσότερη δυσφορία, το πώς βλέπουν οι πολίτες τη χρονιά που έρχεται και βέβαια σχετικά με την πρόθεση ψήφου, απαντά η νέα δημοσκόπηση

Σε κρίσιμα ερωτήματα σχετικά με την πανδημία και τη διαχείρισή της από την κυβέρνηση, τις επιπτώσεις της στη ζωή μας, τα μέτρα του lockdown που προκαλούν περισσότερη δυσφορία, το πώς βλέπουν οι πολίτες τη χρονιά που έρχεται και βέβαια σχετικά με την πρόθεση ψήφου, απαντά η νέα δημοσκόπηση.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης ένας στους δύο πολίτες, το 52%, είναι ικανοποιημένος από τη διαχείριση της κυβέρνησης όσον αφορά στην πανδημία.

 

Ωστόσο, το κλείσιμο της αγοράς (55%) και η απαγόρευση μετακινήσεων εκτός νομού (48%) προκαλούν τη μεγαλύτερη δυσφορία από τα υφιστάμενα μέτρα του lockdown.

 


Επιπλέον, το 72% των πολιτών συμφωνεί ότι τα μέτρα πρέπει να υπάρχουν για όσο διάστημα κρατήσει η πανδημία.

Διαβάστε επίσης  Για live διασκέδαση όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Bras de Frères!

 

 

Παράλληλα, το γεγονός ότι οι πολίτες δεν βλέπουν τους φίλους και συγγενείς τους (65%) ενώ έχει μειωθεί το εισόδημά τους (48%) κι έχει χαλάσει η ψυχολογία τους (35%) εκτιμώνται ως οι πιο σοβαρές επιπτώσεις της πανδημίας.

 

Ακόμα, το 53% των ερωτηθέντων φαίνεται πως ανησυχεί περισσότερο για τον κοροναϊό παρά για την οικονομία, ενώ 48% εμφανίζεται αισιόδοξο για τη χρονιά που έρχεται.

 

 

Σχετικά με την Τουρκία και τις ενταξιακές της διαπραγματεύσεις με την ΕΕ, η συντριπτική πλειοψηφία (76%) εκτιμά ότι πρέπει να διακοπούν.

 

Οι πιο αποτελεσματικοί υπουργοί
Πρώτοι σε αποτελεσματικότητα υπουργοί, σύμφωνα με την έρευνα, είναι οι: Βασίλης Κικίλιας (6.4), Τάκης Θεοδωρικάκος (6.3), Άδωνις Γεωργιάδης (6.2), Κωστής Χατζηδάκης (6.1), Μάκης Βορίδης (5.9) και Χρληστος Σταϊκούρας (5.6)

 

Σταθερή υπεροχή της ΝΔ
Σύμφωνα με την αξιολόγηση των πολιτών και την καταγραφή των απόψεών τους η συντριπτική πλειοψηφία του 39,1% εμπιστεύεται την Κυβέρνηση Μητσοτάκη και θα την ψήφιζε εάν την ερχόμενη Κυριακή είχαμε εκλογές.

Διαβάστε επίσης  Δοκιμάσαμε και σας προτείνουμε: Στρώνει τραπέζι ο Ωκεανός

Με διαφορά 17,1% από τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ εμπιστεύεται το 22%.

Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου:
ΝΔ 39.1%
ΣΥΡΙΖΑ 22.0%
ΚΙΝΑΛ 6.9%
ΚΚΕ 4.7%
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 5.1%
ΜεΡΑ25 2.7%
ΑΛΛΟ 6.1%
ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ 11.0%
ΑΚΥΡΟ/ΛΕΥΚΟ 2.4%

 

Τέλος, όσον αφορά το 2021, φαίνεται να επικρατεί αισιοδοξία, αφού το 48% λέει ότι θα είναι καλύτερο από το 2020.

Το 38% πιστεύει χειρότερο, ενώ το 14% ίδιο.

Πηγή: http://in.gr