Μέσω τηλεδιάσκεψης, μαθητές από την Κρήτη και τη Μεγάλη Βρετανία αντήλλαξαν απόψεις και εμπειρίες από τη μαθησιακή διαδικασία – Η ιδέα ξεκίνησε μετά την πρόταση μαθήτριας προς τον πρωθυπουργό που παρακολούθησε διαδικτυακά το μάθημα

Μία διαφορετική εξ αποστάσεως εκπαίδευση είχαν σήμερα μαθητές από τα Χανιά.

Μέσω τηλεδιάσκεψης, 20 μαθητές του 8ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων και 20 συνομήλικοί τους, μαθητές του Berrybrook Primary School από το Wolverhampton της Μεγάλης Βρετανίας , εν μέσω της πανδημίας αντάλλαξαν απόψεις και εμπειρίες από τη μαθησιακή διαδικασία, την καθημερινότητα των μαθητών, αλλά και την επαφή με τους φίλους τους

Η ιδέα για το διαδικτυακό αυτό διάλογο γεννήθηκε προ ημερών, κατά την διαδικτυακή επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, της υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως και της υφυπουργού Παιδείας Σοφίας Ζαχαράκη σε τάξη του 8ου Δημοτικού Χανίων. Μία μαθήτρια, η Αικατερίνη, εξέφρασε την επιθυμία να έρθει σε επαφή με συνομηλίκους της στη Μεγάλη Βρετανία προκειμένου να ανταλλάξουν εμπειρίες. Όπως είπε μάλιστα η ίδια, κατά τη διάρκεια της σημερινής τηλεδιάσκεψης, πρόθεσή της ήταν να κάνει καινούριους φίλους από το εξωτερικό, επισημαίνοντας παράλληλα ότι «η επικοινωνία είναι το σημαντικότερο μάθημα της ζωής».

Διαβάστε επίσης  Υποδεχόμαστε το "Νέο" Beans & Tales Spritzeria - Cocktail bar (05/7)

Άμεσα, με πρωτοβουλία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, με τη συνδρομή της Βρετανικής Πρεσβείας, του Βρετανικού Συμβουλίου και του Υπουργείου Παιδείας της Μεγάλης Βρετανίας, η επιθυμία της Αικατερίνης έγινε πράξη.

Η Χρύσα, ο Παναγιώτης, ο Κωνσταντίνος, ο Μανώλης, η Σήλια και άλλοι μαθητές, αξιοποιώντας τις δυνατότητες της ψηφιακής τεχνολογίας, έδωσαν μια γεύση στους μαθητές του Berrybrook Primary School για την καθημερινότητά τους εν μέσω καραντίνας, αλλά και πληροφορίες για την τηλεκπαίδευση. Αντίστοιχα, πληροφορήθηκαν από τους Βρετανούς συνομηλίκους τους πώς εξελίσσεται η εκπαιδευτική διαδικασία στη Μεγάλη Βρετανία εν μέσω κορωνοϊού αλλά και πως βιώνουν εκείνοι την πανδημία στη χώρα τους.

«Η σημερινή συνάντηση είναι αφιερωμένη σε εσάς, στους μαθητές και τις μαθήτριες. Η πανδημία έχει επιφέρει δραματικές συνέπειες σε όλον τον πλανήτη. Ωστόσο, κατά μία έννοια μας έχει φέρει όλους και πολύ πιο κοντά, και η τεχνολογία έχει βοηθήσει πολύ σε αυτήν την κατεύθυνση. Ίσως να μην συζητούσατε σήμερα μεταξύ σας, οι μαθητές των δύο σχολείων της Μεγάλης Βρετανίας και της Ελλάδας, αν δεν υπήρχε η πανδημία και οι επιπτώσεις της» σημείωσε κατά την παρέμβασή της η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, απευθυνόμενη στα παιδιά, ευχαριστώντας παράλληλα όλους τους συντελεστές της ψηφιακής αυτής συνάντησης.

Διαβάστε επίσης  Χοροεσπερίδα Ήφαιστου Χανίων: Νίκος Καρκάνης live @ MY HOME (15/7)

Πηγή: http://protothema.gr