Φαίνεται ότι το βαρύ επιδημιολογικό φορτίο αναβάλλει τις πρωθυπουργικές ανακοινώσεις που αναμενόταν να γίνουν την Παρασκευή και έφερε την παράταση του lockdown μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου.

 

Σύμφωνα με το STAR, τα κομμωτήρια θα ανοίξουν στις 11 Δεκεμβρίου και το λιανεμπόριο στις 14 Δεκεμβρίου.

Υπενθυμίζεται πως το πρωί της Πέμπτης ανακοινώθηκε πως στις 7 Δεκεμβρίου θα ανοίξουν τα εποχικά καταστήματα.

Οι λεπτομέρειες για το ωράριο και τον τρόπο λειτουργίας των καταστημάτων αυτών θα ανακοινωθούν την Παρασκευή, από τον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Παναγιώτη Σταμπουλίδη.

 

Lockdown ως τις 14 Δεκεμβρίου και… βλέπουμε

Είναι σαφές ότι ο υψηλός αριθμός κρουσμάτων, αλλά και άλλες παράμετροι, όπως η αύξηση του αριθμού των διασωληνώσεων, παρά το γεγονός ότι μακροσκοπικά υπάρχει μια σταθεροποίηση της κατάστασης, δημιουργούν έντονο προβληματισμό στο κυβερνητικό επιτελείο. Σε κάθε περίπτωση, κάποια στιγμή τις αμέσως επόμενες μέρες ο πρωθυπουργός θα τοποθετηθεί, με τις αποφάσεις του όμως να μην μπορούν να είναι αποσυνδεδεμένες από την επιδημιολογική κατάσταση και την πίεση στο σύστημα Υγείας. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του Reader.gr, η εκτίμηση που εκφράστηκε στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη για τον κορονοϊό ήταν πως, αν συνεχιστεί η παρούσα τάση, στο τέλος της επομενης εβδομάδας ο αριθμός των διασωληνωμένων θα έχει υποχωρήσει κάπως, αλλά όχι θεαματικά, όντας στην περιοχή των 500 συνανθρώπων μας.

Διαβάστε επίσης  Η Ιωάννα Μαλέσκου άλλαξε μαλλί, αλλά στο Twitter δεν άρεσε: «Ποιά είναι αυτή στη θέση της Μαλέσκου;»

Για τα σχολεία, ουσιαστικά, ο πρωθυπουργός έδειξε χθες βράδυ για το…2021, λέγοντας σε εκδήλωση του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου ότι «θα κρατήσουμε τα σχολεία κλειστά για όσο μας πουν οι ειδικοί». Όσο για την εστίαση, έβαλε, ουσιαστικά, «ταφόπλακα» στα σενάρια για τη βραδινή διασκέδαση επί μακρόν, λέγοντας ότι η επαναλειτουργία της διασκέδασης θα συνδέεται άμεσα με τον εμβολιασμό. «Δεν μπορεί να έχουμε ανθρώπους να συνωστίζονται σε μπαρ μέχρι να έχουμε τα εμβόλια. Ίσως σε κάποιο σημείο θα είμαστε σε θέση να ανοίξουμε τα εστιατόρια, με τη σωστή κοινωνική απόσταση», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

 

Πηγή: reader.gr