Στη διαδικτυακή εκδήλωση «World Leaders» του Πανεπιστημίου Columbia μίλησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, δηλώνοντας πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να ανοίξει τη νυχτερινή διασκέδαση πριν ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί του πληθυσμού.

Παράλληλα, ανέφερε πως η εστίαση θα επιστρέψει με περιορισμούς, ενώ το λιανικό εμπόριο θα είναι το πρώτο που θα ανοίξει.

Συνομιλώντας με τον Πρόεδρο του Πανεπιστημίου Columbia, Λι Μπούλιντζερ, ο πρωθυπουργός είπε πως η Αθήνα έμαθε από τα λάθη της στο δεύτερο κύμα της πανδημίας και δήλωσε πως η κυβέρνηση θα είναι πολύ πιο προσεκτική μετά το δεύτερο lockdown.

«Ελπίζω ότι όσο βγαίνουμε από το δεύτερο λοκ-ντάουν θα είμαστε πολύ πιο προσεκτικοί. Αλλά και πάλι θα πρέπει να γνωρίζουμε πως κάποιες οικονομικές δραστηριότητες, απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσουν μέχρι να έχουμε τα εμβόλια.

Για παράδειγμα, η νυχτερινή διασκέδαση, τα μπαρ, η μεταμεσονύχτια διασκέδαση. Δεν μπορεί να έχουμε ανθρώπους να συνωστίζονται σε μπαρ μέχρι να έχουμε τα εμβόλια. Ίσως σε κάποιο σημείο θα είμαστε σε θέση να ανοίξουμε τα εστιατόρια, με τη σωστή κοινωνική απόσταση. Σκεφτόμαστε επίσης το άνοιγμα του λιανεμπορίου, αλλά συγκεκριμένοι περιορισμοί θα ισχύουν μέχρι να βρούμε το εμβόλιο», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Διαβάστε επίσης  Ntourountous Bakery: Ξεκινήστε τη μέρα σας σωστά!

O Έλληνας πρωθυπουργός επεσήμανε πως ο οικονομικός σχεδιασμός ενόψει τους νέου έτους θα εστιάζει στη μείωση της φορολογίας για τις επιχειρήσεις και την εργασία, στην κατάργηση του τέλους αλληλεγγύης, και στη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών στο 3,9%.

Παράλληλα δεν παρέλειψε να συγχαρεί και τον επικεφαλής της Pfizer, τον Έλληνα Άλμπερτ Μπουρλά λέγοντας πως «είμαστε υπερήφανοι που έχουμε έναν Έλληνα να ηγείται της εταιρείας που έχει βρει τη λύση σε ένα τόσο μεγάλο πρόβλημα, δηλαδή τη λύση στην πανδημία», συμπληρώνοντας για την επένδυση της Pfizer στην Ελλάδα πως η χώρα διαθέτει ένα ανθρώπινο δυναμικό με ταλέντα και ικανότητες.

πηγή: http://insider.gr