Φαίνεται πως ανοίγει μία νέα εποχή για το σημαντικότερο αθλητικό event του πλανήτη.

 

Όπως πιθανότατα θα έχεις διαβάσει, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, το 2024 (καλώς εχόντων των πραγμάτων), θα κάνουν πρεμιέρα 4 νέα αθλήματα. Ή μήπως πιο ορθά, “αθλήματα”; Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή ενέκρινε για το πρόγραμμα των αγώνων το skateboarding, την αναρρίχηση, το surfing και το breakdance (ή breakdancing).

 

 

Τα τρία πρώτα είχαν μπει ήδη στο πρόγραμμα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, που μεταφέρθηκαν λόγω της πανδημίας της Covid-19 για το καλοκαίρι του 2021. Σε αυτά προστίθεται και το breakdancing, έπειτα από μία ιδέα που προτάθηκε πριν δύο χρόνια: Στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων του 2018, στην πρωτεύουσα της Αργεντινής Μπουένος Άιρες, είχε γίνει η επίσημη δοκιμή για το εν λόγω σπορ, με τους διαγωνιζόμενους να ανταγωνίζονται ένας εναντίον ενός στο γνωστό είδος δυναμικού και ρυθμικού χορού.

Διαβάστε επίσης  Όσα πρέπει να γνωρίζεις για την κρεατίνη από τον Μανώλη Λουπασάκη

Πολλοί θα αναρωτηθούν γιατί συνέβη αυτό και ποια ήταν τα κριτήρια για τη ένταξη της συγκεκριμένης δραστηριότητας σε ένα τόσο μεγάλο αθλητικό event – βασικά, στο σημαντικότερο που υπάρχει. Ο διάλογος άνοιξε αμέσως στα social media, εκεί όπου συναντώνται όλες οι απόψεις που θα μπορούσε κανείς να εκφέρει.

 

 

Ας εξετάσουμε όμως το ζήτημα στην πραγματική του διάσταση. Δεν είναι μυστικό πως η ΔΟΕ θέλει να κάνει ένα ηχηρό άνοιγμα στις νεότερες γενιές αλλά και σε ομάδες ανθρώπων με εντελώς διαφορετικά ενδιαφέροντα.

Στο πλαίσιο αυτό, οι άνθρωποί της πιστεύουν πως η ένταξη μίας σειράς από urban sports θα βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση και θα αναζωπυρώσει το ενδιαφέρον, δημιουργώντας και καινούριες γενιές fans. Το γεγονός πως κάποια από αυτά τα σπορ έχουν και πολύ δυνατές εταιρείες από πίσω τους μπορεί να θεωρηθεί από τυχαίο μέχρι ιντριγκαδόρικο.

 

Πηγή: esquire.com.gr