Το αυγό ποσέ δεν είναι κάποια μυστική και δύσκολη τέχνη

Έτσι θα έχεις brunch άλλης κατηγορίας στο σπίτι.

 

 

Το να βράσεις ή να τηγανίσεις ένα αυγό είναι ένα από τα πιο εύκολα μαγειρικά skills και ίσως η πρώτη απόπειρα κάποιου με την κουζίνα. Για κάποιον ανεξήγητο όμως λόγο το αυγό ποσέ έχει τη φήμη του δύσκολου και απαιτητικού πιάτου που αν δεν το φάς από κάποιον επαγγελματία δεν αξίζει να ασχοληθείς. Φυσικά όλα αυτά είναι μύθοι και παραφιλολογίες και με τον παρακάτω οδηγό θα το καταφέρεις αναβαθμίζοντας την σπιτική εμπειρία.

Βάζουμε σε μία κατσαρόλα νερό να βράσει μαζί με ξύδι. Σπάμε το αυγό και το ρίχνουμε προσεκτικά σε ένα μπολάκι ώστε να μην διαλυθεί ο κρόκος και να μην αποχωριστεί από το ασπράδι. Λίγο πριν έρθει σε σημείο βρασμού το νερό ρίχνουμε προσεκτικά το αυγό με το μπολ στο νερό και περιμένουμε. Το αφήνουμε να βράσει όσο επιθυμούμε ελέγχοντας το ασπράδι μόλις αρχίσει να σφίγγει και να γίνεται στερεό. Στη συνέχεια το βγάζουμε από το νερό με τη βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας και το αφήνουμε να στεγνώσει πάνω σε λίγο χαρτί κουζίνας χωρίς να το πιέσουμε καθόλου. Το αυγό σου είναι έτοιμο να κάτσει πάνω σε έναν θρόνο από φρυγανισμένο ψωμί και ό,τι άλλο υλικό της επιλογής σου.

Διαβάστε επίσης  Άλκης Αλκαίος – Νίκος Καββαδίας: "Στα παράθυρα του κόσμου" στο Θέατρο Λενταριανών

πηγή: http://ratpack.gr