Με στόχο τη διενέργεια ακόμα 12.000 rapid test την ημέρα, τα οποία θα είναι δωρεάν για τους πολίτες, αρχίζει άμεσα η λειτουργία της πλατφόρμας testing.gov.gr.

Η παρουσίαση έγινε από τον επίκουρο καθηγητή Γκίκα Μαγιορκίνη κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τον κορονοϊό.

Για τη διενέργεια των τεστ έχουν καθοριστεί 386 σταθερά σημεία ελέγχου (Κέντρα Υγείας, μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων, υγειονομικές μονάδες του ΕΟΔ).

Το εκτιμώμενο χρονοδιάγραμμα έναρξης λειτουργίας της πλατφόρμας είναι το βράδυ της 21ης Δεκεμβρίου.

Για να δηλώσει κάποιος ενδιαφέρον θα μπαίνει στο testing.gov.gr.

Πότε θα γίνουν τα πρώτα τεστ
Στη συνέχεια, η πρώτη ομάδα πολιτών, 12.000 ατόμων, θα ειδοποιηθεί το Σάββατο 26 Δεκεμβρίου, για να προσέλθει στο πλησιέστερο σημείο λήψης τεστ από Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου.

Ο κ. Μαγιορκίνης κάλεσε τους πολίτες να συμμετάσχουν στο συγκεκριμένο εγχείρημα, λέγοντας ότι μας αφορά όλους. με μοναδική εξαίρεση όσους έχουν συμπτώματα οπότε και θα πρέπει να απευθυνθούν σε γιατρό για καθοδήγηση, καθώς η επιλογή μέσα από την πλατφόρμα είναι τυχαία.

Διαβάστε επίσης  EditoReal Issue 788: You Never Know..

Τι συμπληρώνουμε στην αίτηση
Στην αίτηση θα συμπληρώνονται στοιχεία όπως ονοματεπώνυμο, ηλικία, ταχυδρομικός κώδικας, επάγγελμα και αριθμός τηλεφώνου.

Στη συνέχεια θα αποσταλεί στο κινητό SMS με κωδικό επαλήθευσης, τον οποίο και θα πρέπει να συμπληρώσετε στη φόρμα ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία καταχώρησης της αίτησής σας.

Αν επιλεγείτε για τεστ, θα σας αποσταλεί νέο sms λίγες μέρες αργότερα.

Η επιλογή θα γίνεται μέσα από τυχαιοποίηση μέσω υπολογιστικού αλγορίθμου. Για την διενέργεια του τεστ δικαιολογείται τρίωρη αποχή από την εργασία. Ο πολίτης θα ενημερώνεται για το αποτέλεσμα του τεστ, και η πληροφορία του τεστ θα περνά στο μητρώο COVID.

πηγή: http://reader.gr