Ο Στέλιος Πέτσας προανήγγειλε ανακοινώσεις νέων ελέγχων τήρησης των μέτρων ενόψει των ρεβεγιών Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

 

Την Δευτέρα το πρωί, ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης μιλώντας στο Mega άφησε να εννοηθεί πως είναι να ανακοινωθούν νέα αυστηρότερα μέτρα ενόψει των ρεβεγιόν για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

 

 

Επί του θέματος, ρωτήθηκε ο Στέλιος Πέτσας κατά την διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης των Πολιτικών Συντακτών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος λοιπόν, είπε: «Δεν θα είναι για πρόσθετα περιοριστικά μέτρα, αλλά για την εφαρμογή των υφιστάμενων. Δεν πρέπει να γίνει καταστρατήγηση των μέτρων για να μην έχουμε έξαρση. Ένα τέτοιο είναι η απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 22:00, αλλά και ότι έχει να κάνει με τις μετακινήσεις μας, ιδίως για αυτές παραμονές και ανήμερα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς. Δεν πρέπει να γιορτάσει ο κορονοϊός, αλλά εμείς. Για αυτό θα έχουμε περιορισμένες επαφές».

Μάλιστα, στη συνέχεια ρωτήθηκε αν υπάρχει ενδεχόμενο να ανακοινωθούν νέα μέτρα για την Πρωτοχρονιά σε περίπτωση που υπάρξει καταστρατήγηση των υφιστάμενων τα Χριστούγεννα, απάντησε θετικά.

Διαβάστε επίσης  Τα τρελά του lockdown: Ο δρόμος στην Θεσσαλονίκη που η μία πλευρά έχει ανοιχτά μαγαζιά και η άλλη κλειστά (vid)

 

 

Πηγή: gazzetta.gr/plus