«Όπως περάσαμε ένα διαφορετικό Πάσχα, έτσι και τα Χριστούγεννα φέτος θα είναι διαφορετικά» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Χαρδαλιάς. Τι μέτρα ισχύουν ενόψει των Χριστουγέννων.

 

Διαφορετικά θα είναι τα φετινά Χριστούγεννα καθώς η κυβέρνηση λαμβάνει αυστηρά μέτρα ώστε να αποτρέψει την περαιτέρω εξάπλωση του κορονοϊού.

Με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει την Τρίτη 853 νέα κρούσματα και 83 θανάτους σε ένα 24ωρο, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, υπενθύμισε τα μέτρα που θα ισχύσουν στις μέρες των εορτών.

 

Έτσι σύμφωνα με τον ίδιο:

 

  • Δεν θα πάμε σε ρεβεγιόν ούτε θα πάμε σε μεγάλες παρέες.
  • Γύρω από το εορτινό τραπέζι θα μπορούν να συγκεντρωθούν μέχρι δύο οικογένειες και έως 9 άτομα.
  • Ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ ως τις 05.00 το πρωί με μοναδική «εξαίρεση» όπως είπε τους ελέγχους των
  • Αρχών που θα είναι σαρωτικοί. «Η Ελληνική Αστυνομία και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί θα είναι παντού».
  • Δεν θα βγουν φέτος τα παιδιά για κάλαντα.
  • Αναφορικά με τους χώρους λατρείας προβλέπεται να είναι ένας πιστός ανά 15 τμ με μέγιστο αριθμό 25 πιστών για τους ιερούς ναούς και μέγιστο αριθμό 50 πιστών για τους μητροπολιτικούς ναούς, ανήμερα των Χριστουγέννων και των Θεοφανείων αλλά και την Πρωτοχρονιά.
  • Για τα Θεοφάνεια απαγορεύεται η τέλεση υδάτων σε υπαίθριους χώρους, ενώ επιτρέπονται μόνο έντος των ιερών ναών.

 

Διαβάστε επίσης  To Katharo: 14 χρόνια δίπλα σας!

Ο υφυπουργός παράλληλα σε ερώτηση που του έγινε για το αν υπάρχει το ενδεχόμενο να αυστηροποιηθούν τα μέτρα για την Πρωτοχρονιά αν τα Χριστούγεννα καταγραφούν παραβάσεις, απάντησε θετικά.

«Είναι απαραίτητο να συνεχίσουμε να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, ώστε να μην διακινδυνεύσουμε μετά τις γιορτές να βρεθούμε αντιμέτωποι με μία νέα έξαρση της πανδημίας. Όπως περάσαμε ένα διαφορετικό Πάσχα, έτσι και τα Χριστούγεννα φέτος θα είναι διαφορετικά» ανέφερε ο ίδιος.

«Είναι εξαιρετικά σημαντικό να αποφύγουμε φωνές, τραγούδια, διασπορά. Ό,τι κερδίσαμε, μπορεί να το χάσουμε σε πολύ λίγο. Είναι ιδανικό να κάνουμε γιορτές με την οικογένειά μας μόνο. Αν συναντηθούμε όμως καλύτερα να είναι με τους ίδιους ανθρώπους σε όλες τις περιπτώσεις ώστε να φτιάξουμε την κοινωνική μας φούσκα και προφανώς να μην συμμετέχουν ηλικιωμένοι» ανέφερε ο Γκίκας Μαγιορκίνης.

Και συμπλήρωσε: «Aν έχουμε συμπτώματα δεν συμμετέχουμε, φοράμε μάσκες όπου είναι δυνατόν όπως σε γιαγιάδες παππούδες. Να συναντηθούμε με τα ίδια άτομα σε όλες τις γιορτές. Να τηρούμε κανόνες υγιεινής. Αν μπορούμε να βρισκόμαστε σε ανοιχτούς χώρους»

Διαβάστε επίσης  Βραδιά εγκαινίων για το iReady Service & Accessories!

 

Πηγή: insider.gr