Μεγάλος τυχερός της κλήρωσης του Πρωτοχρονιάτικου λαχείου της Τουρκίας, αναδείχθηκε ο Τούρκος πρόεδρος μέσω του Κρατικού Ταμείου Πλούτου (TVF).

Σύμφωνα με την αριστερή τουρκική εφημερίδα Birgün, το Κρατικό Ταμείο Πλούτου (TVF), του οποίου επικεφαλής είναι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είναι ο μεγάλος τυχερός του Πρωτοχρονιάτικου λαχείου, καθώς ένα άτομο είχε τον λαχνό, ο οποίος κερδίζει το ένα τέταρτο του συνολικού ποσού.

Στην κλήρωση του Πρωτοχρονιάτικου λαχείου το ποσό αξίας 100 εκατομμύριων τουρκικών λιρών ( περίπου 12,7 εκατομμύρια δολάρια), μοιράστηκε σε τέσσερις λαχνούς.

Το ποσό των 25 εκατομμυρίων τουρκικών λυρών (περίπου 3,3 εκατομμύρια δολάρια), κέρδισε ο λαχνός με αριθμό 9884757, στην επαρχία Μανίσα, όμως οι υπόλοιποι τρεις λαχνοί που κέρδιζαν έμειναν απούλητοι και έτσι το ποσό των 75 εκατομμυρίων δολαρίων θα μεταφερθεί στο Κρατικό Ταμείο Πλούτου.

Και όλα αυτά παρότι νωρίτερα η Sisal-Sans, η τουρκοιταλική εταιρία που έχει τα δικαιώματα διαχείρισης της εθνικής λοταρίας είχε ανακοινώσει ότι η λοταρία θα συνεχιζόταν μέχρι ν’ αναδειχθεί κάποιος νικητής από τους πωληθέντες λαχνούς.

Διαβάστε επίσης  Όσα πρέπει να ξέρεις για τους υδατάνθρακες από τον Μανώλη Λουπασάκη

Το Κρατικό Ταμείο Πλούτου (TVF) ιδρύθηκε το 2016 από την τουρκική κυβέρνηση για να βελτιώσει και ν’ αυξήσει τα περιουσιακά στοιχεία της Τουρκίας, καθώς και για να παρέχει πόρους για επενδύσεις.

Το TVF διοικείται από τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος ανέλαβε επικεφαλής του ταμείου τον Σεπτέμβρη, ανακηρύσσοντας τον εαυτό του πρόεδρο.

Το κρατικό ταμείο πλούτου αξίζει 50 δισεκατομμύρια δολάρια και αντιπρόεδρος του ήταν ο πρώην υπουργός Οικονομικών και γαμπρός του Ερντογάν, Μπεράτ Αλμπαϊράκ, ο οποίος αποχώρησε από αυτή τη θέση τον Νοέμβριο.

πηγή: http://reader.g