Απολυμένος, πρώην εργαζόμενος της Mercedes, καταστρέφει 50+ Vito, V-Class, eVito και EQV στο εργοστάσιο της Vitoria στην Ισπανία. Ο πρώην υπάλληλος δημιούργησε χάος χρησιμοποιώντας ένα κλεμμένο εκσκαφέα.

 

Από το 1981, το εργοστάσιο Vitoria στη βορειοδυτική Ισπανία είναι το δεύτερο μεγαλύτερο εργοστάσιο van και ελαφρών φορτηγών της εταιρείας στον κόσμο. Είναι το μέρος όπου οι Vito και V-Class συναρμολογούνται μαζί με τα αντίστοιχα eVito και EQV.

Για την εταιρία το 2020 έληξε με ένα απροσδόκητο περιστατικό, καθώς ένας πρώην υπάλληλος της κατέστρεψε δεκάδες πλήρως συναρμολογημένα vans, τα οποία ήταν έτοιμα να παραδοθούν στους αντιπροσώπους και ήταν σταθμευμένα στον περίβολο του εργοστασίου.

 

 

Το… εργαλείο καταστροφής ήταν ένας εκσκαφέας Caterpillar, που o 38χρονοςέκλεψε από ένα εργοτάξιο και οδήγησε χωρίς να τον αντιληφθούν για τουλάχιστον 21 χιλιόμετρα στο εργοστάσιο της Vitoria περίπου στη μία τα ξημερώματα. Σύμφωνα με αναφορές, από την τοπική αστυνομία, ο 38χρονος άνδρας έκανε ζημιά σε περισσότερα από 50 ελαφρά φορτηγά. Σκοπός του (σύμφωνα πάντα με τις αρχές) ήταν να φτάσει με τον εκσκαφέα στην γραμμή συναρμολόγησης και να καταστρέψει περισσότερα οχήματα. Κατά την διάρκεια της… εισβολής πολύ λίγοι άνθρωποι βρίσκονταν στις εγκαταστάσεις, καθώς η παραγωγή δεν ήταν σε εξέλιξη και το εργοστάσιο είχε μόνο προσωπικό ασφαλείας και συντήρησης. Ο θυμωμένος πρώην υπάλληλος οδήγησε το βαρύ όχημα στην πύλη του εργοστασίου και άρχισε να καταστρέφει τα καινούργια μοντέλα αριστερά και δεξιά.

Διαβάστε επίσης  Το Τριώδιο ξεκινάει από το Bras de Frères!

 

 

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ένας από τους φρουρούς πυροβόλησε στον αέρα και κατάφερε να θέσει τον δράστη υπό κράτηση. Μεταφέρθηκε στο τοπικό αστυνομικό τμήμα και αντιμετωπίζει πολλαπλές κατηγορίες. Συνολικά (σύμφωνα με την πρώτη έκθεση) οι ζημιές ανέρχονται σε 70 V-Class και Vito, ή περίπου 4.900.000 ευρώ.

Δεν είναι σαφές τι προκάλεσε αυτή τη βίαιη πράξη, αλλά ο δράστης πρέπει να την σχεδίαζε για αρκετό καιρό, αφού απολύθηκε το 2017. Η αστυνομία προσπαθεί να ανακαλύψει εάν ήταν πράξη εκδίκησης ή υπάρχει κάτι άλλο πίσω από αυτήν.

 

Πηγή: newsauto.gr