Από το History of Swear Words με τον Nicolas Cage να διδάσκει την ιστορία της βωμολοχίας και το σουπερηρωικό WandaVision μέχρι το Lord of the Rings.

Το 2020, η μικρή οθόνη γνώρισε μία χωρίς προηγούμενο άνθιση -ακόμα μεγαλύτερη από εκείνη που βίωσε τα τελευταία χρόνια χάρη στις πλατφόρμες streaming-, λόγω της πανδημίας του κορονοιού και των συνεχόμενων lockdowns παγκοσμίως. Συνεπώς, η νέα χρονιά βρίσκει την τηλεοπτική παραγωγή έτοιμη να αποδώσει ακόμα περισσότερους καρπούς, μεταξύ αυτών και την πιθανότατα πιο ακριβή παραγωγή στην ιστορία της τηλεόρασης. Ακολουθεί η λίστα με τις πολυαναμενόμενες σειρές του 2021.

 

History of Swear Words

Σε αυτό το docuseries, ο Nicolas Cage εξερευνά την καταγωγή των λέξεων που θεωρούμε “βρισιές”, μέσα από συνεντεύξεις με γλωσσολόγους, ιστορικούς, experts της ποπ κουλτούρας αλλά και άλλους διάσημους ηθοποιούς.

Πρεμιέρα: 5 Ιανουαρίου 2021, Netflix

 

Night Stalker: The Hunt For A Serial Killer

Ένα ακόμα docuseries, το οποίο αφηγείται την ιστορία ενός από τους πιο διαβόητους serial killers στην ιστορία των ΗΠΑ, τα ειδεχθή εγκλήματά του το καλοκαίρι του 1985, τη σύλληψη και την φυλάκισή του.

Πρεμιέρα: 13 Ιανουαρίου 2021, Netflix

 

American Crime Story: Impeachment

Impeachment, μία λέξη που ακούγαμε συχνά τους τελευταίους μήνες, μετά την παραπομπή προς καθαίρεση του Πλανητάρχη Donald Trump. Πότε, όμως, ήταν η πρώτη φορά που ακούσαμε ως πλανήτης τη συγκεκριμένη λέξη; Το δίκτυο FX επισκέπτεται ξανά το 1998 και την περιβόητη υπόθεση της Monica Lewinsky (με την Beanie Feldstein να αναλαμβάνει τον ρόλο), η οποία οδήγησε τον Bill Clinton μέχρι το impeachment για το αδίκημα της ψευδορκίας. Δεν υπάρχει ακόμη trailer, υπάρχει όμως ο λόγος του πρώην Προέδρου των Η.Π.Α από εκείνη την εποχή.

Διαβάστε επίσης  Όσα πρέπει να ξέρεις για τους υδατάνθρακες από τον Μανώλη Λουπασάκη
Πρεμιέρα: BBC Two

 

Wandavision

Το πρώτο project της Marvel που θα κυκλοφορήσει στο Disney+ έχει για πρωταγωνιστές του τους σούπερ ήρωες της Wanda (Elizabeth Olsen) και του Vision (Paul Bettany) από τους Avengers. Η ιστορία διαδραματίζεται τη δεκαετία του 1950.

Πρεμιέρα: 15 Ιανουαρίου 2021, Disney+

 

Lord of the Rings

Μία από τις πιο αναμενόμενες σειρές της χρονιάς είναι αναμφίβολα το Lord of the Rings, το prequel της επικής, κινηματογραφικής τριλογίας, βασισμένης στις ιστορίες του J. R. R. Tolkien, που έχει κοστολογηθεί με 1 δισ. ευρώ.

Πρεμιέρα: Amazon Prime Video

 

Inventing Anna

Μετά το Bridgerton, που έκανε πρεμιέρα ανήμερα των Χριστουγέννων στο Netflix, η Shonda Rhimes μεταφέρει στην μικρή οθόνη την ιστορία της Γερμανίδας socialite Anna Delvey, που το 2018 το New York Magazine αποκάλυψε την πραγματική της ταυτότητα: η Ρωσίδα Anna Sorokin είχε εξαπατήσει όλη την εύπορη σκηνή της Νέας Υόρκης.

Πρεμιέρα: Netflix

 

The Falcon and the Winter Soldier

Μία ακόμα σειρά του Κινηματογραφικού Σύμπαντος της Marvel, μετά το WandaVision, που ανακοινώθηκε ότι θα προβληθεί μέσα από την καινούργια streaming πλατφόρμα της Disney, Disney+. Οι Anthony Mackie και Sebastian Stan θα αναβιώσουν μετά το Avengers: Endgame, τους ρόλους των υπερηρώων Sam Wilson (Falcon) και Bucky Barnes (Winter Soldier).

Διαβάστε επίσης  "Ανάσταση στο Στενό" Street Party @ Just Veronesi + Block 38 Spirits & Bites (04/5)
Πρεμιέρα: Disney+

 

The Underground Railroad

Ο οσκαρικός σκηνοθέτης Barry Jenkins (Moonlight) μεταφέρει στη μικρή οθόνη το βραβευμένο με Πούλιτζερ βιβλίο του Colson Whitehead, “Ο Υπόγειος Σιδηρόδρομος”. Πρόκειται ουσιαστικά για μία ιστορία από αυτές που ο Jenkins αρέσκεται να διηγείται και αφορούν τις οδυνηρές συνθήκες που βίωνε και βιώνει η κοινότητα των Αφροαμερικανών.

Πρεμιέρα: Amazon

 

Halston

Ο Ewan McGregor υποδύεται τον Roy Halston, τον Αμερικανό σχεδιαστή μόδας που μεσουράνησε τη δεκαετία του 1970 και έντυσε κάποιους από τους μεγαλύτερους αστέρες της εποχής, από την Elizabeth Taylor και τον Andy Warhol μέχρι την Liza Minelli. Το σενάριο της σειράς υπογράφει ο Ryan Murphy και τη σκηνοθεσία ο Dan Minahan (Nip/Tuck, Glee, American Horror Story, American Crime Story, Pose).

Πρεμιέρα: Netflix

 

Loki

Και εδώ έχουμε την 3η σειρά της Marvel για το Disney+. Το Loki εξιστορεί τις περιπέτειες του σούπερ κακού μετά το Avengers: Endgame, όπου είχε πέσει στα χέρια του το Tesseract.

Διαβάστε επίσης  Bras de Frères: Η live διασκέδαση στα καλύτερά της! (10/4 - 23/4)
Πρεμιέρα: Μάιος 2021, Disney+

 

Clarice

Η Clarice Starling, η πράκτορας του FBI που γνωρίσαμε από τη “Σιωπή των Αμνών” το 1991, ενσαρκωμένη από την Jodie Foster– αποκτά τη δική της σειρά, με την υπόθεση να διαδραματίζεται ένα χρόνο μετά από την πρώτη γνωριμία της με τον Χάνιμπαλ Λεκτερ.

Πρεμιέρα: CBS

 

Nine Perfect Strangers

Βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο της Liane Moriarty, το Nine Perfect Strangers με πρωταγωνίστρια την Nicole Kidman είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ για μία ομάδα κατοίκων της πόλης που περνούν ένα δεκαήμερο σε ένα θέρετρο ευεξίας αγνοώντας τον κίνδυνο που ελλοχεύει.

Πρεμιέρα: Hulu

 

The Talented Mr Ripley

Ο Steven Zaillian θα μεταφέρει στη μικρή οθόνη το θρίλερ του 1956 της Patricia Highsmith, που έγινε ταινία το 1999. Στον ρόλο του Matt Damon θα δούμε τον Andrew Scott της σειράς Fleabag ως Tom Ripley.

Πρεμιέρα: BBC

 

Πηγή: esquire.com.gr