Κάτι σκοτεινό έρχεται προς τη μεριά των Daniel LaRusso και Johny Lawrence.

 

Πίστεψες ότι το Cobra Kai έφτασε στο peak της δράσης του στην περιβόητη μάχη στους διαδρόμους του σχολείου στο τέλος της SO2; Μάλλον έκανες λάθος. Αν δεν έχεις δει ακόμα τον τρίτο κύκλο του πιο νοσταλγικού series εκεί έξω, τότε καλό είναι να πατήσεις το play – και να μην διαβάσεις τις παρακάτω γραμμές γιατί ακολουθούν πολλά SPOILERS που θα σκοτώσουν το σασπένς και θα σε κάνουν να μας μισήσεις.

Η επιστροφή της Ali, το ταξίδι στην Ιαπωνία, ο “πόλεμος” στην έπαυλη των LaRusso ανέβασαν κι άλλο τον πήχη για το sequel του Karate Kid. Ναι, το αγνό και ανόθευτο fun που μας χάριζε στην πρώτη σεζόν το ναυάγιο της ζωής που ακούει στο όνομα Johnny Lawrence δεν βρίσκεται πια εκεί, αφού το Cobra Kai έχει πιο μεγαλεπήβολες βλέψεις πια. Κάτι κερδίζεις, κάτι χάνεις σε αυτήν τη ζωή, στο τέλος όμως γίνεται πάντα η σωστή καταμέτρηση.

Η σειρά δεν έχει τελειώσει ακόμα. Η S04 βρίσκεται ήδη προ των πυλών καθώς το Cobra Kai σπάει το ένα ρεκόρ τηλεθέασης μετά το άλλο στο Netflix. Τι έχουμε να περιμένουμε λοιπόν από τη συνέχεια της ιστορίας;

 

Η ημερομηνία κυκλοφορίας

 

 

Διαβάστε επίσης  Issue 790

Ανεξάρτητα αν είσαι οπαδός του Miyagi-do ή του Cobra Kai dojo, ένα πράγμα είναι σίγουρο: Δεν έχεις κανένα λόγο να ανησυχείς για το μέλλον της σειράς. Η τέταρτη σεζόν είναι σίγουρη, αφού το Netflix την έχει ανακοινώσει ήδη από τον Οκτώβριο. Μάλιστα, στο τέλος του ίδιου μήνα, ο συν-δημιουργός του tv-show John Hurwitz είχε γράψει στο Twitter του πως οι σεναριογράφοι έχουν ολοκληρώσει τη δουλειά τους όσον αφορά τη S04. Έτσι, είμαστε σίγουροι πως ο καιρός γαρ εγγύς για το επόμενο βήμα των Danny LaRusso και Johnny Lawrence. Δυστυχώς, όμως, δεν υπάρχει καμία επίσημη ημερομηνία ακόμα.

 

Το story

Η κεντρική ιδέα έχει δοθεί ήδη από την S03 και τον John Kreese: Ο νικητής τα παίρνει όλα, ο χαμένος πρέπει να αποχωρήσει από την πόλη. Ή με σε πιο απλά λόγια: Το Miyagi-do του Daniel LaRusso και το Eagle Fang Dojo του Johnny Lawrence ενώνουν τις δυνάμεις τους με σκοπό να απαλλάξουν την πόλη τους από την κατάρα που ακούει στο όνομα John Kreese. To Cobra Kai του τελευταίου έχει μεταμορφωθεί σε μία άτυπη Mordοr που διαφθείρει τους νέους της μικρής μας πόλης. Οι ήρωες μας δεν μπορούν να επιτρέψουν κάτι τέτοιο. Τα πάντα, λοιπόν, θα κριθούν στο επίσημο τουρνουά· εκεί, δηλαδή, που πάντοτε κρίνονται τα πάντα στο Karate Kid.

Διαβάστε επίσης  8 Χρόνια Me Piazza Birthday Party!

 


Οι επικές μάχες και τα duels πρέπει να θεωρούνται δεδομένα και στη S04.


 

Άλλωστε, σεζόν με τη σεζόν, η σειρά ανεβαίνει level όσον αφορά τη δράση. Οι χορογραφίες μάχης γίνονται όλο και πιο πολύπλοκες, όλο και πιο μαζικές. Εκτός όμως από αυτό, υπάρχει και μία σκοτεινή πλευρά που αναδύεται σιγά σιγά. Το όνομά της; Terry Silver. Ο παρανοϊκός επιχειρηματίας/villain από το Karate Kid 3. Ο άνθρωπος που έβαλε τα λεφτά για να φτιαχτεί το Cobra Kai. Ο συμπολεμιστής του John Kreese στο Βιετνάμ, στον οποίο και οφείλει τη ζωή του.

 

 

Σου χρωστάω ρε φίλε, μου έσωσες τη ζωή. Ό,τι χρειαστείς, είμαι εδώ για σένα, σε όλη σου τη ζωή. Με ακούς Johnny; Σε όλη σου τη ζωή, σου χρωστάω” έχει πει ο Silver στον Kreese. Τα flashbacks του τελευταίου στις ζούγκλες του Βιετνάμ μόνο τυχαία δεν φαίνεται ότι είναι. O ιδρυτής τoυ Cobra Kai ετοιμάζεται να δώσει την πιο κρίσιμη μάχη της ζωή τους, εκείνη που θα κρίνει το αν τελικά κατάφερε να επιστρέψει από τα αζήτητα ή θα πρέπει να επιστρέψει και πάλι σε μία ζωή ανάμεσα στις σκιές και τα ψέματα που κατασκευάζει για τον εαυτό του έτσι ώστε να νιώσει σημαντικός. Θα του δώσει άραγε ο Silver το απαραίτητο χέρι βοήθειας, τώρα που το έχει πιο πολύ ανάγκη από ποτέ;

Διαβάστε επίσης  Ntourountous Bakery: Ξεκινήστε τη μέρα σας σωστά!

 


Το μεγάλο ζητούμενο, λοιπόν, είναι αν οι καρατέκα της σειράς θα καταφέρουν εξίσου καλά με τους μικρούς μάγους του Hogwarts.


 

Όλα αυτό δημιουργούν ένα πολύ πιο σκοτεινό κλίμα και μία διαφορετική ατμόσφαιρα που ξεφεύγει από το feeling του teen action movie. Όπως πολύ σωστά παρατήρησε το αμερικανικό Esquire, το Cobra Kai μοιάζει να ενηλικιώνεται με τον ίδιο τρόπο που “μεγάλωσε” το Harry Potter. Από ένα θέαμα ξεκάθαρα εφηβικό και νοσταλγικό, βγάζει αφηγηματικά δόντια και προσπαθεί να απευθυνθεί σε ένα περισσότερο ενήλικο κοινό.

 

 

Το μεγάλο ζητούμενο, λοιπόν, είναι αν οι καρατέκα της σειράς θα καταφέρουν εξίσου καλά με τους μικρούς μάγους του Hogwarts. Σίγουρα πάντως, όλα δείχνουν ότι πρέπει να ετοιμαζόμαστε για μεγάλες εκπλήξεις και ίσως κάποιες σκοτεινές ανατροπές. Σε κάθε περίπτωση ευπρόσδεκτα και τα δύο.

 

Πηγή: esquire.com.gr