Η “Αρετούσα’’ από την Κρήτη, ή αλλιώς Εμμανουέλα Χιωτάκη μας στέλνει ένα αισιόδοξο μήνυμα αγάπης και ελπίδας για τη νέα χρονιά με το νέο της τραγούδι “Η δύναμη”.

 

Το νέο έτος υποδέχεται η Εμμανουέλα Χιωτάκη με το νέο της τραγούδι «Η δύναμη» σε στίχους και μουσική δίκη της.

Είναι το δεύτερο τραγούδι του δίσκου «Λόγια καρδιάς» σε ενορχήστρωση του Χριστόφορου Κροκίδη που κυκλοφορεί από το «Μετρονόμο».

Το τραγούδι μας μιλάει γι αυτή τη δύναμη που έχουμε όλοι κρυμμένη μέσα μας την οποία ο κάθε ένας ξεχωριστά δείχνει με διαφορετικό τρόπο.

Το βιντεοκλίπ έχει λάβει μέρος σε δυο διαφορετικές χρονικές στιγμές αλλά και μέρη , στη Φλόριντα αλλά και στην Ινδονησία 2 χρόνια πριν. Η σύνδεση του παρελθόντος με του παρόντος έχει άμεση σχέση με την δύναμη μας και την διαμόρφωση της προσωπικότητας μας.

 

Δείτε το video clip στο youtube:

 

Βρείτε το τραγούδι στις πλατφόρμες:

 

Λίγα λόγια για την ερμηνεύτρια :

Η Εμμανουέλα Χιωτάκη κατάγεται από την Κρήτη και γεννήθηκε στα Χανιά. Ξεκίνησε να ασχολείται με τη μουσική σε ηλικία 10 χρόνων και 18 χρόνων απέκτησε το πτυχίο κλασικής κιθάρας από το Ελληνικό Ωδείο Αθηνών με άριστα με την καθηγήτριά της Αθηνά Καπνισάκη, όπου έκαναν μαθήματα κλασικής κιθάρας στο Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων.

Διαβάστε επίσης  EditoReal Issue 790: Ας κρατήσουμε το θετικό!

Σε ηλικία 15 χρόνων συμμετείχε σε συναυλίες του Βαγγέλη Μπουντούνη στο Ηρώδειο όπου έγινε ζωντανή ηχογράφηση της συναυλίας ‘‘100 κιθάρες’’ αλλά και στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, οι οποίες επαναλήφθηκαν 12 χρόνια μετά στους ίδιους χώρους. Επίσης απέσπασε δύο φορές το 1ο βραβείο και και το 2ο βραβείο αντίστοιχα σε πανελλήνιους διαγωνισμούς κλασικής κιθάρας. Είναι κάτοχος και διπλώματος μουσικοθεραπείας με σεμινάρια ‘‘ηχοθεραπείας’’ στο Νεπάλ αλλά και διπλωματούχος πολιτικός μηχανικός απ’ το Πολυτεχνείο Ξάνθης.

Ξεκίνησε να γράφει ορχηστική μουσική από 14 χρόνωνν όπου το τραγούδι της ‘‘Τhedream’’ κκοινοποιήθηκε σε αγγλικό περιοδικό από τον καθηγητή ‘Harvey Hope’ και αργότερα έγραψε ορχηστρωτικά τραγούδια όπως το ‘‘Thedarksea’’, ‘‘Hiteand black’’, ‘‘Urbanlove’’, ‘‘Theroadtrip’’, ‘‘ UnriseinMexico’’, ‘‘I’m not afraid’’ κ.ά.

Την γνωρίσαμε από το τραγούδι ‘‘Τσ’ αγάπης και του έρωτα’’ ή αλλιώς ‘‘ Ερωτόκριτος και Αρετούσα’’ που πρωτο-ερμήνευσε μαζί με τον Μιχάλη Κουνάλη, (Γ. Νικολάου – Μ. Παπαδάκη). Ενώ ήταν η πρώτη της δισκογραφική δουλειά σαν ερμηνεύτρια μπήκε δυναμικά στο χώρο καθώς το τραγούδι έγινε ραδιοφωνική επιτυχία στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό .

Διαβάστε επίσης  Bras de Frères σημαίνει live διασκέδαση για όλους! (28/3 - 07/4)

Διαδικτυακά σημείωσε εκατομμύρια προβολές και έχουν σημειωθεί τουλάχιστον 50 επανεκτελέσεις/διασκευές.

Στη συνέχεια κυκλοφόρησε τρία singles: ‘‘Αν ήσουν άνοιξη’’ σε στίχους και μουσική δική της , ‘‘Χανιά του κόσμου το μπαλκόνι’’ (Γιάννης Ψαρουδάκης) και ‘‘Τα μαύρα λουστρίνια’’ (Γιάννης Κατσικανδαράκης).

Έχει κάνει περιοδείες σε όλη την Ελλάδα στο πλάι του Μανώλη Λιδάκη και έχει συνεργαστεί και με άλλους αξιόλογους καλλιτέχνες όπως τον Βασίλη Καζούλη, τον Γιάννη Σαββιδάκη, τον Γιάννη Νικολάου και πολλούς κρητικούς καλλιτέχνες ενώ έχει πάρει μέρος σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές. Μια από αυτές ήταν η εκπομπή ‘ ‘‘Στην υγειά μας’’ όπου ερμήνευσε το τραγούδι ‘‘ Μιλώ για σένα’’ με το χειροποίητο θιαμπόλι της.

Έχει ανοίξει συναυλίες γνωστών καλλιτεχνών όπως του Πάνου Μουζουράκη, της Αντριάννας Μπάμπαλη, του Θάνου Καλλίρη κά. Επίσης έχει συμμετέχει σαν μουσικός-τραγουδίστρια-ηθοποιός σε μουσικοθεατρικές παραστάσεις του Τάσου Λειβαδίτη όπου έκαναν περιοδεία σε όλη την Βόρεια Ελλάδα.

Τέλος έχει κάνει συναυλίες στην Ευρώπη, στην Αμερική αλλά και την Ασία καθώς τα τελευταία χρόνια κάνει παγκόσμια καριέρα. Έχει ήδη κυκλοφορήσει δικά της ξένα τραγούδια ενώ ετοιμάζει και το cd της και στα αγγλικά. Το καλοκαίρι του 2019 συμμετείχε σε πανευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού όπου απέσπασε το 4ο βραβείο.

Διαβάστε επίσης  Του Λωλοστεφανή - by GAS Motosport Culture

Τον τελευταίο καιρό πραγματοποιεί διαδικτυακές συναυλίες από τη σελίδα της στο facebook που αφιερώνει σε φιλανθρωπικούς συλλόγους, κάθε φορά σε διαφορετικό. Τα διαδικτυακά live μπορείτε να τα βρείτε και στην επίσημη σελίδα στο facebook της καλλιτέχνιδος. Η αγάπη της για τον εθελοντισμό είναι φανερή καθώς στο παρελθόν έχει κάνει πολλές συναυλίες εθελοντικού σκοπού, αλλά και έχει συμμετάσχει στο χτίσιμο κτιρίων ‘‘πληγέντων σεισμού’’ στο Νεπάλ.

Εκτός από κιθάρα παίζει πολλά όργανα όπως θιαμπόλι, κρουστά, πεντίρ, νταούλι, πιάνο , γιουκαλίλι, μαντολίνο μπαγλαμαδάκι και θα ακούσετε κάποια από αυτά τα όργανα στο cd ‘Λόγια καρδιάς’ που θα κυκλοφορήσει από την εταιρία ‘ΜΕΤΡΟΝΟΜΟΣ’

 

-Music Credits-

 

Εμμανουέλα Χιωτάκη – Η Δύναμη / Official Music Videoclip 2021
filmed in Florida(America) & in Bali (Indonesia)
Δίσκος ‘Λόγια καρδιάς’ / Μετρονόμος
Στίχοι-Μουσική : Εμμανουέλα Χιωτάκη
Φωνητικά : Εμμανουέλα Χιωτάκη
Ενορχήστρωση : Χριστόφορος Κροκίδης
programming – mixing – mastering : Χριστόφορος Κροκίδης
‘Επαιξαν οι μουσικοί :
Ακουστική κιθάρα – πνευστά : Εμμανουέλα Χιωτάκη
Ηλ.κιθάρα : Χριστόφορος Κροκίδης
Λαούτο : Γιώργος Παχής
Τύμπανα: Παντελής Κιάσσος
Μπάσσο : Σπύρος Κουτσορινάκης
Βίντεο λήψεις-Σκηνοθεσία-Μοντάζ-επεξεργασία εικόνας :
στην Φλοριντα : ‘RLF Photos & Films works’ by Kaci Nicole Nelson
στο Μπαλί : ARTphoto by Vitalis Chelkis
jewelleries : ‘Annette’