Αυτές είναι οι ιδανικές ώρες για να φάτε το κάθε σας γεύμα αν θέλετε να χάσετε κιλά.

 

Πόσο συχνά καθυστερείτε το πρωινό σας; Μήπως συνηθίζετε να τρώτε το βραδινό σας λίγο πριν τον ύπνο; Έχετε μεγάλα κενά μεταξύ των γευμάτων; Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι δεν αρκεί μόνο να ακολουθούμε μια σωστή και ισορροπημένη διατροφή, αλλά πρέπει να προσέχουμε και τις ώρες που καταναλώνουμε κάθε γεύμα.

Σύμφωνα με έρευνα της βρετανικής εταιρείας Forza Supplements, υπάρχουν ιδανικές ώρες για κάθε γεύμα της ημέρας αν θέλουμε να πετύχουμε τα ιδανικά αποτελέσματα αδυνατίσματος.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η καλύτερη στιγμή για να πάρουμε το πρωινό μας είναι λίγο μετά τις 7 το πρωί. Η καλύτερη ώρα για το μεσημεριανό είναι μεταξύ 12.30 και 13.00 το μεσημέρι. Όσο για το βραδινό, όσο πιο αργά τρώμε, τόσο χειρότερα για τη δίαιτά μας. Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη έρευνα, η ιδανική ώρα για το βραδινό είναι μεταξύ 18.00 και 18.30.

Διαβάστε επίσης  Street Food Festival News: Coca Cola supports Street Food Festival Crete

Τι γίνεται όμως με το τσιμπολόγημα κατά τη διάρκεια της μέρας; Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε σε 1.000 άτομα για λογαριασμό της Forza Supplements, οι τρεις πιο επικίνδυνες ώρες του 24ωρου, στις οποίες μπορεί να καταναλώσουμε έως και 750 επιπλέον θερμίδες και να «χαλάσουμε» τη δίαιτά μας είναι 11 το πρωί (αν έχουμε παραλείψει να φάμε πρωινό), 3 το μεσημέρι και κατά τις 9.30 το βράδυ.

Αυτό που μπορούμε να κάνουμε για τις ξαφνικές λιγούρες, είναι να έχουμε στο καθημερινό μας πρόγραμμα μερικά υγιεινά σνακ που θα μας κρατήσουν χορτάτους ώστε να αποφύγουμε το ακατάστατο και πλούσιο σε θερμίδες τσιμπολόγημα.

 

Πηγή: reader.gr