Το AxStation Space Hotel είναι ένα από τα πιο φιλόδοξα projects όλων των εποχών.

 

Προφανέστατα έχεις ακούσει για τα φιλόδοξα πλάνα αρκετών εταιρειών σχετικά με τον διαστημικό τουρισμό. Μάλιστα, κάποιες εξ’ αυτών σκοπεύουν να προχωρήσουν το όλο πράγμα και μερικά βήματα πιο μακριά, εγκαινιάζοντας ακόμη και κάποια αρκετά καινοτόμα concepts όπως η διοργάνωση αγώνων ταχύτητας στη Σελήνη.

Άλλα από αυτά τα σχέδια ακούγονται εφικτά, άλλα δεν δείχνουν προς το παρόν πάντα να έχουν επαφή με την πραγματικότητα.

Η καλύτερη θέα του Σύμπαντος

Θα μπορούσες όμως να φανταστείς ένα ξενοδοχείο εκεί έξω; Ένα μέρος όπου από το παράθυρό του θα έβλεπες την καλύτερη θέα της Γης – κυριολεκτικά;

 

 

Κάτι τέτοιο φιλοδοξεί να πραγματοποιήσει η εταιρεία Axiom Space, που έχει στα σκαριά ένα ξενοδοχειακό project -το AxStation Space Hotel- που θα συνδεθεί το 2024,αν όλα ασφαλώς κυλήσουν σύμφωνα με το πλάνο, με τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, σε μία επένδυση που θα κοστίσει συνολικά 2 δισ. δολάρια.

Διαβάστε επίσης  Bras de Frères: Η live διασκέδαση στα καλύτερά της! (10/4 - 23/4)

Η γενικότερη εγκατάσταση θα περιλαμβάνει εργαστήρια, χώρους παραγωγής, παρατηρητήριο, δωμάτια και κοινόχρηστους χώρους, με απώτερο στόχο στο άμεσο μέλλον να αποκολληθεί από τον ISS και να γίνει το πρώτο ξενοδοχείο της ιστορίας που θα τεθεί σε τροχιά γύρω από τη Γη.

Πεντάστερο στα αστέρια

Μπορούμε όμως όντως να φτάσουμε μέχρι εκεί; Η ιδέα είναι να φτιαχτεί ένα μέρος που θα μπορεί να φιλοξενεί τόσο τουρίστες όσο και ερευνητές, σε ένα περιβάλλον πρακτικό και ταυτόχρονα κομψό.

Οι εσωτερικοί χώροι θα σχεδιαστούν και θα εξοπλιστούν από τον designer Philippe Starck, ο οποίος μεταξύ άλλων θα προσαρμόσει στα δωμάτια -ή πιο ορθά- στις καμπίνες ειδικό LED φωτισμό που θα προσαρμόζεται αναλόγως συνθηκών, μεγιστοποιώντας τη συνολική εμπειρία.

 

 

Η NASA φέρεται να έχει δώσει ήδη το πράσινο φως για την εκκίνηση του project ενώ οι πληροφορίες από την απέναντι όχθη του Ατλαντικού αναφέρουν πως θα υπάρξει και ένα είδος συνεργασίας με την Space X του Elon Musk.

Διαβάστε επίσης  Issue 789

Τα πρώτα τεστ αναμένονται ακόμη και μέχρι το τέλος του 2021 και, ποιος ξέρει, ίσως σύντομα κάποιοι απολαμβάνουν πρωινό με θέα την Υδρόγειο, πέρα από τους αστροναύτες και τους κοσμοναύτες.

 

Πηγή: esquire.com.gr