Την ίδια στιγμή, το μεγαλύτερο μέρος του υπόλοιπου κόσμου εξακολουθεί να παραμένει «κλειδωμένο» και να «μάχεται» σκληρά για να περιορίσει την πανδημία του κορωνοϊού

 

Ένα χρόνο μετά την επιβολή ολικού lockdown λόγω του ξεσπάσματος της επιδημίας του κορωνοϊού, οι νέοι στην Ουχάν γεμίζουν τα νυχτερινά κέντρα της πόλης, οι υγρές αγορές – που θεωρήθηκαν σαν οι αρχικές εστίες μετάδοσης του ιού – έχουν ανοίξει ξανά και τίθεται σε κυκλοφορία ένα φιλμ που επαινεί την «απάντηση» της πόλης στα δεινά που τράβηξε.

Την ίδια στιγμή, μεγάλο μέρος του υπόλοιπου κόσμου συνεχίζει τη μάχη του με τη θανατηφόρα ασθένεια που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην κινεζική πόλη, και προκάλεσε τους θανάτους περισσότερων των δύο εκατομμυρίων ανθρώπων παγκοσμίως.

 

 

Διαβάστε επίσης  GASPIE 2024 (μέρος β) - by GAS Motosport Culture

Την παραπάνω αντίθεση, απεικονίζουν με γλαφυρότητα φωτογραφίες από τη μεγαλούπολη της επαρχίας Χουμπέι, στην Κεντρική Κίνα, τραβηγμένες στις 21 και 22 Ιανουαρίου και οι οποίες δείχνουν τους κατοίκους να ζουν χωρίς περιορισμούς την καθημερινότητά τους.

 

 

Μάλιστα, το βράδυ, οι νέοι κυκλοφορούν και γεμίζουν μπαρ και κλαμπ, με ελάχιστους εξ αυτών να φορούν μάσκες ή να κρατούν αποστάσεις, κάτι που μοιάζει αδύνατο ακόμα και να το φανταστεί κανείς σε πολλές άλλες χώρες.

 

 

Η Κίνα κυκλοφορεί ακόμη και μια υποστηριζόμενη από την κυβέρνηση ταινία, η οποία επαινεί την Ουχάν, λίγο πριν από την επέτειο ενός έτους από την επιβολή του ολικού lockdown, διάρκειας 76 ημερών, το οποίο επιβλήθηκε στις 23 Ιανουαρίου του 2020 για να ανακοπεί η εξάπλωση της επιδημίας.

Εκτός των συνόρων της χώρας, πάντως, συσσωρεύονται διαρκώς νέα στοιχεία ότι η Κίνα συγκάλυψε την αρχική εξάπλωση του κορωνοϊού – επιτρέποντας στο ξέσπασμα να εξελιχθεί σε πανδημία, η οποία δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον υπόλοιπο κόσμο.

Διαβάστε επίσης  Food Trucks at Street Food Festival Crete!

 

Πηγή: protothema.gr