«Ακούσατε, ακούσατε…Και το Πατρινό Καρναβάλι 2021 αρχίζει». Οι δύο τελάληδες (Γιώργος Λογαράς και Μαρία Αγουρίδη), με το μουσικό άρμα που ήδη από το βράδυ της Πέμπτης βγήκε στους δρόμους, ξεκίνησαν να μεταδίδουν το σύνθημα της μεγάλης γιορτής.

 

Βέβαια, η πανδημία κορονοϊού έχει δημιουργήσει μια νέα πρωτόγνωρη κατάσταση για την Πάτρα και το καρναβάλι της αφού δεν θα υπάρχουν μαζικές συγκεντρώσεις και ζωντανή συμμετοχή του κόσμου. Θυμίζουμε ότι πέρσι, λόγω κορονοϊού, δεν έγιναν εκδηλώσεις μετά από απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

Οι διοργανωτές, όμως, τονίζουν ότι το καρναβάλι παραμένει ζωντανό και φρέσκο στο πλευρό των κατοίκων της πόλης αλλά και όλων των φίλων του εκτός τοπικών συνόρων. Με τη συνδρομή της τεχνολογίας και την τήρηση των υγειονομικών κανόνων για την αντιμετώπιση της Covid-19, το Πατρινό Καρναβάλι θα πραγματοποιηθεί, έστω και σε διαφορετική μορφή από αυτήν που όλοι έχουμε γνωρίσει.

Μέσω τηλεοπτικών και διαδικτυακών μεταδόσεων, που θα γίνονται από το Σάββατο 23 Ιανουαρίου, ημέρα έναρξης της μεγάλης γιορτής, έως και την Κυριακή 14 Μαρτίου 2021 που θα πέσει η αυλαία των εκδηλώσεων και των δράσεων, οι διοργανωτές υπόσχονται να διαμοιράσουν τη χαρά του Πατρινού Καρναβαλιού.

Διαβάστε επίσης  Χαΐνηδες live @ Bras de frères (14/4)

Τι θα δούμε στην τελετή έναρξης

Η τελετή έναρξης θα γίνει το Σάββατο 23 Ιανουαρίου και ώρα 21:00, με όλα τα πρωτόκολλα προφύλαξης για τους εμπλεκόμενους λόγω Covid-19, μέσα από το Δημοτικό Θέατρο. Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ πραγματοποίησε δειγματοληπτικό έλεγχο με rapid test στους εργαζόμενους και σε όλους τους συντελεστές που θα συμμετάσχουν στην εκδήλωση.

Η τελετή θα μεταδοθεί ζωντανά από τοπικά-περιφερειακά κανάλια, σε live streaming από site του διαδικτύου καθώς και μέσα από την επίσημη σελίδα του Πατρινού Καρναβαλιού (carnivalpatras.gr).

 

 

Όπως κάνει γνωστό η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων-Καρναβάλι Πάτρας, η τελετή θα εστιάσει στα συστατικά που χαρακτηρίζουν το μακρόχρονο καρναβάλι, ρίχνοντας φως σε ορισμένα από τα σημεία και γεγονότα-σταθμούς της υπεραιωνόβιας ιστορίας του θεσμού.

Παράλληλα, θα ακούγονται εμβληματικά, αγαπημένα και διαχρονικά καρναβαλικά τραγούδια, που θα ερμηνεύσει ορχήστρα καταξιωμένων και έμπειρων μουσικών της πόλης. Τη δική τους πινελιά θα προσπαθήσουν να βάλουν τα μέλη του Χορευτικού Τμήματος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων.

Διαβάστε επίσης  Bras de Frères: Ακόμα ένας δυνατός χειμώνας φτάνει στο τέλος του! (25/4 - 28/4)

Επίσης, στο Δημοτικό Θέατρο θα λάβουν χώρα θεατρικά, μουσικά και χορευτικά δρώμενα. Την επίσημη έναρξη του Πατρινού Καρναβαλιού 2021 θα κηρύξει ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης συνοδευόμενος από την πρόεδρο της ΚΕΔΗΠ Καρναβάλι Πάτρας Ήρα Κουρή.

 

Πηγή: reader.gr