Σούπα και κοκτέιλ, δύο σε ένα, για τις κρύες νύχτες του χειμώνα.

 

To Bloody Mary είναι ένα κλασικό και… περίεργο κοκτέιλ, το οποίο ή το αγαπάς ή το μισείς. Αν ανήκετε στην πρώτη στην πρώτη κατηγορία, σίγουρα θα σας ενδιαφέρει να το δοκιμάσετε με διαφορετικούς τρόπους.

Πώς θα σας φαινόταν η ιδέα μιας ζεστής ντοματόσουπας, με τα υλικά και την πιπεράτη γεύση του Bloody Mary; Ναι, υπάρχει τέτοια σούπα και είναι ιδανική για εσάς που θέλετε να εμπλουτίσετε λίγο το μαγειρικό σας ρεπερτόριο. Διαβάστε παρακάτω πώς θα τη φτιάξετε:

 

Σούπα Bloody Mary

 

Υλικά (για 6 άτομα)

 

  • 1 κιλό ντομάτες
  • 2 κόκκινες πιπεριές, κομμένες σε φέτες
  • 4 κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ξεφλουδισμένες
  • 2 κλωναράκια δεντρολίβανο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 150 ml ζωμό λαχανικών ζεστό
  • 1 κ.σ. κόκκινο ξύδι
  • 1 πρέζα ταμπάσκο
  • 2 κ.γ. σάλτσα Worcestershire (γούστερ σος)
  • 5 κ.σ. βότκα
  • 150 ml sour cream (ξινή κρέμα)

 

Εκτέλεση

 

  • Βάζουμε τις ντομάτες, τις πιπεριές, τα κρεμμύδια και το σκόρδο μαζί με το περισσότερο δεντρολίβανο σε ένα ταψί. Τα περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά, μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα.
  • Πολτοποιούμε τη μισή ποσότητα λαχανικών μαζί με το μισό ζωμό λαχανικών στο μπλέντερ μέχρι να πάρουμε ένα λείο μείγμα. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια κανάτα. Κάνουμε το ίδιο με την υπόλοιπη ποσότητα λαχανικών.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το ξίδι, το ταμπάσκο, τη γούστερ σος και τη βόκτα. Για να γίνει πιο βελουτέ η σούπα μας, την περνάμε από σουρωτήρι.
  • Ζεσταίνουμε τη σούπα και τη σερβίρουμε αμέσως σε μπολάκια προσθέτοντας μια κουταλιά sour cream και λίγο δεντρολίβανο.

 

Πηγή: reader.gr

 

Διαβάστε επίσης  Street Food Festival News: Ο Νίκος Μαυρής για πρώτη φορά στο Ηράκλειο