Το ταλέντο, ένα teen drama, το TikTok και όλα όσα οδήγησαν την Olivia Rodrigo στην κορυφή.

 

61.670.111. Αυτός είναι ο αριθμός των views που έχει το κομμάτι Drivers License της Olivia Rodrigo στο επίσημο κανάλι της στο Youtube μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές. Προηγουμένως, η 17χρονη ηθοποιός και τραγουδίστρια είχε σπάσει κάθε ρεκόρ streaming record στο Spotify, ενώ το εν λόγω pop ballad βρίσκεται στο νο.1 του Billboard Hot 100 Chart από τις 8 Ιανουαρίου, όταν και κυκλοφόρησε. Είναι, από κάθε άποψη, η πρώτη τεράστια επιτυχία του 2021 σε παγκόσμιο επίπεδο. Μία τέλεια καταιγίδα που χτύπησε την Gen Z και τα social media.

 

Ποια είναι η Olivia Rodrigo

Η γεννημένη στις 20 Φεβρουαρίου 2003 στην Temecula της Καλιφόρνια, Olivia Isabel Rodrigo, έχει καταγωγή από τις Φιλιππίνες (από την πλευρά του πατέρα της) και από την Γερμανία και την Ιρλανδία (από εκείνη της μητέρας της). Ξεκίνησε να παρακολουθεί μαθήματα υποκριτικής και τραγουδιού ήδη από την ηλικία των 6 ετών, συμμετέχοντας παράλληλα στις θεατρικές παραστάσεις των Lisa J. Mails Elementary School και Dorothy McElhinney Middle School.

Διαβάστε επίσης  Ntourountous Bakery: Ξεκινήστε τη μέρα σας σωστά!

 

 

Μόλις στα 13 της χρόνια μετακόμισε στο Λος Άντζελες, καθώς το Disney Channel την επέλεξε για τη σειρά Bizaardvark, αφού προηγουμένως την είχε δει σε μία διαφήμιση της Old Navy. Τον Φεβρουάριο του 2019 έκανε το ντεμπούτο της και στο Disney+, στο ρόλο της Nini Salazar-Roberts για τη σειρά High School Musical: The Musical: The Series. Η συγκεκριμένη παραγωγή, για την οποία μάλιστα έγραψε και μεγάλο μέρος του soundtrack, της χάρισε τεράστια δημοφιλία, ειδικά στο εφηβικό κοινό. Το Decider μάλιστα την χαρακτήρισε ως “εξαιρετικά ταλαντούχα και γοητευτική”.

 

Το viral Drivers License

Με μία επιφανειακή ματιά -για την ακρίβεια, ακρόαση- το Drivers License είναι ένα ποπ κομμάτι για ένα κορίτσι που βλέπει τον πρώην της να προχωρά. Η μελωδία του παραπέμπει στον ήχο της Billie Eilish ή ακόμη και στην Adele και οι στίχοι την Taylor Swift της Fearless-era.

Στον πυρήνα του, φιλοδοξεί να εξελιχθεί σε έναν ερωτικό ύμνο της post-εφηβικής ηλικίας και να συγκεντρώσει ακροατές από κάθε γενιά. Ίσως και να προσπαθεί να γίνει το You Belong With Me της Gen Z, για όλους εκείνους που ταυτίζονται με τα ερωτικά τραγούδια, έχοντας βιώσει μία αντίστοιχη εμπειρία.

Διαβάστε επίσης  Issue 789

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Olivia Rodrigo (@olivia.rodrigo)

 

Πέρα από τη συναισθηματική του κατεύθυνση, το Drivers License είναι ένα συναρπαστικό display της δύναμης που μπορεί να έχει η ένωση των γούστων και των trends της Gen Z, με το virality του TikTok και την κλασική φόρμουλα της Disney να αναδεικνύει νεαρές τραγουδίστριες/ηθοποιούς.

 

Η ιστορία του κομματιού και ο ρόλος του TikTok

Οι φήμες για το backstory του κομματιού σχετίζονται με τον Joshua Bassett, έναν 20χρονο ηθοποιό και συμπρωταγωνιστή της Rodrigo στο High School Musical: The Musical: The Series. Οι δύο τους φέρονται να είχαν σχέση και η 17χρονη τραγουδίστρια έφτιαξε το τραγούδι για τον χωρισμό τους.

Μάλιστα, τα αντίστοιχα ρεπορτάζ στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού κάνουν λόγο για τρίτο άτομο σε αυτή τη σχέση και πιο συγκεκριμένα για την Sabrina Carpenter. Πρόκειται για μία 21χρονη ηθοποιό και τραγουδίστρια, που πρόσφατα κυκλοφόρησε το τραγούδι Skin, το οποίο θεωρείται για τους Αμερικανούς η απάντηση στο Drivers License. Μία ωραία ατμόσφαιρα δηλαδή.

Διαβάστε επίσης  EditoReal Issue 791: Against all odds

Η Rodrigo δεν επιβεβαίωσε ποτέ κάτι από τα παραπάνω. Αντιθέτως, φροντίζει να προωθεί τη δουλειά της στο TikTok και αυτό ακριβώς έκανε και με το Drivers License. Τα 34.800.000 προβολές του και τα περισσότερα από 1.000.000 βίντεο στα οποία χρησιμοποιήθηκε ο ήχος του, μαρτυρούν πως ήταν μία πολύ έξυπνη κίνηση.

 

@livbedumb♬ drivers license – Olivia Rodrigo

 

Πηγή: esquire.com.gr