Το FNL ξεχώρισε τους 100 κορυφαίους σεφ που δραστηριοποιήθηκαν την περασμένη δεκαετία επιδρώντας θετικά και αφήνοντας το αποτύπωμα τους στην ελληνική γαστρονομική σκηνή. Στη λίστα των καλύτερων βρίσκονται και κάποιοι σημαντικοί πρεσβευτές της Κρήτης, όπως ο Μανώλης Παπουτσάκης, ο Γιώργος Στυλιανουδάκης, ο Μιχάλης Χάσικος, ο Χρήστος Λάπας και ο Νικόλας Σταυρακάκης.

Σχετικά με τη διάκριση του ο Μανώλης Παπουτσάκης ανέφερε:

“Ευχαριστούμε πολύ FNL, Panos Deligiannis, Tasos Mitselis! Μέσα στη δυσκολία που ζούμε κάθε αναγνώριση του κόπου μας είναι τροφή για ελπίδα και δύναμη να προχωρήσουμε. Από τη μεριά μας έρχεται η υπόσχεση για περισσότερη προσπάθεια, βελτίωση και ανάδειξη της γαστρονομίας του τόπου μας, όταν με το καλό ανοίξουμε ξανά τις πόρτες μας.”

 

Ο Μιχάλης Χάσικος ανέφερε σχετικά: “Η δουλειά χρόνων, η αγωνία για το αύριο, οι δοκιμασίες που περνάει η εστιάση έρχεται να τα κάνει χαμόγελο μια διάκριση. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο The FNL Guide” ενώ και ο Χρήστος Λάπας έκανε μια δημοσίευση στα social media αναφέροντας: Ευχαριστώ πολύ το Fnl Guide που με κατατάσσει στην λίστα με τους σημαντικότερους και πιο επιδραστικους Chef της τελευταίας δεκαετίας στην Ελλάδα.

 

Διαβάστε επίσης  Τσίκνο Street Party with Andreasondecks @ Καπενέκης Fish Market (07/3)

Στη συγκεκριμένη λίστα βρίσκονται τα ονόματα πολύ γνωστών chef, μεταξύ των οποίων και όλοι οι τηλεοπτικά αναγνωρίσιμοι, με πρώτο αυτών τον Εκτωρα Μποντρίνι, αλλά και τους Λαζάρου, Σκαρμούτσο, Πέσκιας, Κοντιζάς και πολλούς ακόμα

Τα κριτήρια με τα οποία καθορίστηκε η είσοδος και η θέση ενός σεφ στην The Chefs Power List που αφορά τη περασμένη δεκαετία είναι τα εξής:

1. Η συμβολή του στη διαμόρφωση ή στην αποτύπωση μιας ή και περισσότερων σημαντικών γευστικών τάσεων που χαρακτήρισαν τη δεκαετία ή εμφανίστηκαν κατά τη διάρκεια της, καθώς και η δυνατότητα να ενσωματώσει στοιχεία τους στην καθημερινότητα των καταναλωτών ως κάτι εύληπτο, εξοικειώνοντας τους με μέχρι τότε αχαρτογράφητες προς αυτούς κουζίνες ή μαγειρικές αντιλήψεις και τεχνικές.

2. Η θετική επίδραση που έχει ασκήσει στους συναδέλφους του εμπνέοντας σεβασμό, λόγω του έργου που παρουσίασε και της ανταπόκρισης που είχε στο κοινό, ούτως ώστε να αποτελεί δημιουργικό ή ακόμη και επιχειρηματικό παράδειγμα προς μίμηση.

Διαβάστε επίσης  Τσικνοπέμπτη με τους Βιγλάτορες @ Παραδοσιακός Σύλλογος "Βιγλάτορες" (07/3)

3. Το ενδιαφέρον και τη συγκίνηση που έχει προκαλέσει η γαστρονομική του πρόταση στο κοινό.

4. Η ικανότητα του να συνθέτει πιάτα με γευστικό βάθος τα οποία όμως παράλληλα μπορούν να χαρακτηρίζονται σε έναν βαθμό από δημιουργικότητα, πρωτοτυπία, πολυπλοκότητα και αρμονία, αποτελώντας τους πρωταγωνιστές ενός μενού που ως σύνολο είναι συνεπές ως προς την ταυτότητα του εστιατορίου.

5. Οι επιδόσεις που έχει σημειώσει στα εστιατόρια που επιμελείται με συνέπεια και σταθερότητα, αποτυπώνοντας στο μενού τη μαγειρική του σφραγίδα, αλλά και οι επιδόσεις του με ότι και αν καταπιάνεται στον χώρο της γαστρονομίας.

6. Η ικανότητα του να αναζητά ή ακόμη και να παράγει τις ποιοτικά καλύτερες δυνατές πρώτες ύλες, αλλά και η συμβολή του στην ανάδειξη σπουδαίων ελληνικών προϊόντων με τόσο δεξιότητα ούτως ώστε να φωτίζονται στα πιάτα του.

7. Η δημοφιλία του είτε μέσω της τηλεόρασης και των κοινωνικών δικτύων είτε μέσω της απήχησης που έχει το εστιατόριο στο οποίο εργάζεται.

Διαβάστε επίσης  Του Λωλοστεφανή - by GAS Motosport Culture

 

Αναμφίβολα είναι μια σημαντική διάκριση για τους άξιους πρεσβευτές της Κρητικής γαστρονομίας, αλλά και μία σημαντική προσωπική αναγνώριση για τους ίδιους και τη προσπάθεια που καταβάλουν όλα αυτά τα χρόνια.

 

Γράφει ο Ανδρέας Γαρυφαλής

Για την Chillin Press