Έχουμε συγκεντρώσει όσα ντοκιμαντέρ θα δούμε το επόμενο διάστημα στο Netflix και εσείς δεν έχετε παρά να μην τα απορρίψετε… απλώς και μόνο γιατί είναι ντοκιμαντέρ…

 

 

Η χρονιά συνεχίζεται αλλά η καραντίνα δυστυχώς δεν τελείωσε. Αυτό σημαίνει ότι το Netflix θα παραμείνει ο συνοδοιπόρος μας και αυτό τον χειμώνα και εκτός από σειρές και ταινίες μας επιφυλάσσει πολύ ενδιαφέροντα και πρωτότυπα ντοκιμαντέρ. Ακόμη και αν δεν είστε λάτρεις των ντοκιμαντέρ, οι παραγωγές του Netflix που περιλαμβάνουν από τον θρύλο του ποδοσφαίρου Πελέ μέχρι serial killer και την «κοκαΐνη των φτωχών» δεν θα σας αφήσουν ασυγκίνητους… Εδώ έχουμε συγκεντρώσει όσα ντοκιμαντέρ θα δούμε το επόμενο διάστημα στο Netflix και εσείς δεν έχετε παρά να μην τα απορρίψετε… απλώς και μόνο γιατί είναι ντοκιμαντέρ…

 

Pelé (Πελέ)

Για πολλούς ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών και αδιαμφισβήτητα μια από τις πιο γνωστές και αγαπητές φιγούρες του αθλήματος. Για αυτόν το θρυλικό Πελέ, το Netflix θα κυκλοφορήσει στις 23 Φεβρουαρίου ένα αποκλειστικό ντοκιμαντέρ που θα αφηγείται την συναρπαστική ζωή και καριέρα του θρυλικού ποδοσφαιριστή. Η ιστορία ανατρέχει στη 12ετή περίοδο κατά την οποία ο Πελέ, ο μόνος που έχει κερδίσει τρία Παγκόσμια Πρωταθλήματα, μετατρέπεται από νεαρός σούπερ σταρ το 1958 σε θρύλο το 1970, σε μια ακραία και ταραγμένη για την ιστορία της Βραζιλίας εποχή. Εκτός από περιεχόμενο συνεντεύξεων του Πελέ που προβάλλονται για πρώτη φορά, η ταινία περιλαμβάνει επίσης πλάνα και συνεντεύξεις με θρυλικούς πρώην συμπαίκτες του, όπως, μεταξύ άλλων, οι Ζαγκάλο, Ζαϊρζίνιο και Ριβελίνο.

Διαβάστε επίσης  Εγκαίνια iReady Service & Accessories: Special Guest Andreasondecks (05/4)

Night Stalker: The Hunt For a Serial Killer («Night Stalker: Το Κυνήγι ενός Κατά Συρροή Δολοφόνου»)

Με έναν από τους πιο διαβόητους serial killers στην ιστορία των H.Π.Α. ασχολείται το νέο ντοκιμαντέρ του Netflix. Η σειρά ντοκιμαντέρ, σε σκηνοθεσία Tiller Russell, παρουσιάζει την ιστορία του Richard Ramirez, ή Night Stalker όπως τον βάφτισαν τα media, του serial killer και βιαστή που τρομοκράτησε την Καλιφόρνια τη δεκαετία του 1980, δρώντας σε διαφορετικές περιοχές του Λος Άντζελες, κι αφήνοντας πίσω του 14 θύματα. Οι εισβολές του Night Stalker σε σπίτια προκάλεσαν τρόμο στην ευρύτερη περιοχή του Λος Άντζελες και μάλιστα, η ζωή των κατοίκων δεν ήταν ποτέ η ίδια αφού το αίσθημα φόβου που προκάλεσε δεν ξεπεράστηκε. Σκότωσε 14 ανθρώπους και καταδικάστηκε για 13 δολοφονίες, πέντε απόπειρες ανθρωποκτονίας, 11 βιασμούς και 14 ληστείες. Ο Ραμίρεζ που υποστήριζε πως ήταν σατανιστής δεν ζήτησε ποτέ συγγνώμη για τα εγκλήματα του και πέθανε στη φυλακή το 2013.

 

Κρακ: Κοκαΐνη, Διαφθορά και Συνωμοσίες

Στις αρχές της δεκαετίας του ’80, η επιδημία του κρακ σάρωσε τις φτωχές γειτονιές της Αμερικής όπως ένα τσουνάμι, αφήνοντας πίσω της ένα χάος. H «κοκαΐνη των φτωχών», όπως ονομάστηκε, κατέστρεψε γενιές ολόκληρες και συγκεκριμένα την κοινότητα των Αφροαμερικανών όπου έσπειρε το θάνατο, τη δυστυχία και τον πόνο. Οι ρεπουμπλικανικές κυβερνήσεις των Ρόναλντ Ρήγκαν και Τζορτζ Μπους δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα, όσο «διάσημες» και αν ήταν οι καμπάνιες κατά των ναρκωτικών. Μέσα από συνεντεύξεις με ανθρώπους που επέζησαν από τον εφιάλτη, ιστορικούς και καθηγητές, αλλά και εμπόρους ναρκωτικών της εποχής (όπως ο διαβόητος «Freeway» Rick Ross, που κάποιος γνωστός ράπερ – πρώην σωφρονιστικός υπάλληλος «δανείστηκε» το όνομά του), το ντοκιμαντέρ 1.5 ώρας είναι πραγματικά αποκαλυπτικό.

Διαβάστε επίσης  Του Λωλοστεφανή - by GAS Motosport Culture

 

We are: The Brooklyn Saints

Αυτή η συναρπαστική σειρά -ντοκιμαντέρ παρακολουθεί τη σχολική και ιδιωτική ζωή νεαρών ποδοσφαιριστών και προπονητών που αγωνίζονται για επιβίωση κόντρα στις πιθανότητες. Καταγράφοντας τις προσωπικές ιστορίες των νεαρών αθλητών, καθώς και το σύστημα υποστήριξης των προπονητών και των γονέων που συναγωνίζονται πίσω τους, γινόμαστε μάρτυρες της δύναμης των «Αγίων» μέσα και έξω από το γήπεδο. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν οι αντιδράσεις των νεαρών αθλητών καθώς γιορτάζουν τις νίκες και ξεπερνούν τις απώλειες, τόσο προσωπικές όσο και αθλητικές. Μια δυνατή ιστροία που δείχνει την άλλη πλευρά του αθλητισμού, με τους ανιδιοτελείς προπονητές να λειτουργούν ως καταφύγιο για να μπορούν παιδιά να διαγωνίζονται και να παίρνουν μαθήματα ζωής.

Pretend It’s a City (Φαντάσου ότι Είσαι σε μια Πόλη)

Η Φραν Λίμποβιτς ξέρει τι της αρέσει και τι δεν της αρέσει. Μάλιστα, δεν θα περιμένει να τη ρωτήσετε για να σας το πει. Επί δεκαετίες, η κριτικός και δοκιμιογράφος εκφράζει τις απόψεις της με απείθαρχο πάντα τρόπο κι ορισμένες φορές με μια δόση γκρίνιας. Η Λίμποβιτς, Νεοϋορκέζα ως το κόκκαλο, έκανε τέχνη την ειλικρίνεια, συνδυάζοντας τις λογικές παρατηρήσεις της σχετικά με την πόλη και τους κατοίκους της με έναν δυναμικό σχολιασμό που δεν χαρίζεται σε κανέναν. Διαμορφώνοντας τις σκέψεις της Λίμποβιτς σε έναν ξεκαρδιστικό οδηγό που κάθε Νεοϋορκέζος, το «Φαντάσου ότι Είσαι σε μια Πόλη» δίνει βήμα σε μια κλασική αστική φωνή για θέματα που περιλαμβάνουν τους τουρίστες, τα χρήματα, τους υπόγειους σιδηροδρόμους έως και το, όχι και τόσο απλό, περπάτημα στην Times Square. Σε σκηνοθεσία του επί χρόνια φίλου της Λίμποβιτς, Μάρτιν Σκορσέζε το απολαυστικό ντοκιμαντέρ- εξομολόγηση είναι μια διπλή δόση νεοϋορκέζικης νοοτροπίας που χαρίζει στιγμές απόλαυσης, οργής και αναγνώρισης σε εκείνους που λατρεύουν την πόλη που δεν κοιμάται ποτέ.

Διαβάστε επίσης  Issue 787

 

Πηγή: reader.gr