Το κοινό μήνυμα των ηθοποιών κατά της βίας που ανάρτησαν χθες στους προσωπικούς λογαριασμούς τους στα social media με το hashtag #eimasteoloimazi.

 

Μετά από την χιονοστιβάδα των αποκαλύψεων περιστατικών σεξουαλικής και ψυχολογικής βίας στο θέατρο, πολλοί διάσημοι Έλληνες ηθοποιοί ένιωσαν την ανάγκη να πάρουν δημόσια θέση υπέρ των θυμάτων, καταγγέλλοντας με τη σειρά τους τα γεγονότα που υπέπεσαν στην αντίληψή τους.

Οι καλλιτέχνες με ένα κοινό κείμενο επιδιώκουν να σπάσει η σιωπή και να δημιουργηθεί μια κοινωνία ισότητας δικαιοσύνης σεβασμού και παιδείας. Εκτός από τις προσωπικές παρεμβάσεις και τις τοποθετήσεις σε τηλεοπτικές εκπομπές και τα δημόσια μηνύματα συμπαράστασης προς τους παθόντες, δημιούργησαν το hashtag eimasteoloimazi, το οποίο συνοδεύεται από το εξής κείμενο:

 

«Είμαστε δίπλα στις γυναίκες και τους άντρες που θέλουν να μιλήσουν. Είμαστε εδώ με σεβασμό και αλληλεγγύη σε εσάς που ανεχτήκαμε τέτοιες συμπεριφορές και υποφέρατε τόσο καιρό στη σιωπή. Ήρθε η ώρα να τελειώσουμε με όλα αυτά και να δημιουργήσουμε την κοινωνία που χρόνια τώρα μέσω της τέχνης οραματιζόμαστε. Μια κοινωνία ισότητας, δικαιοσύνης, σεβασμού και παιδείας. Μη φοβάστε! Είμαστε όλοι μαζί..».

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης  Issue 790
Πηγή: reader.gr