Την άποψη ότι η χώρα πρέπει να μπει σε ένα αυστηρό προληπτικό σκληρό lockdown το πολύ τεσσάρων εβδομάδων, εξέφρασε ο Νικήτας Κακλαμάνης.

 

Μιλώντας στον realfm, ο αντιπρόεδρος της Βουλής υπογράμμισε ότι μια τέτοια απόφαση θα βοηθούσε πάρα πολύ και πρόσθεσε: «Βεβαίως, όταν είναι κανείς έξω από το χορό πολλά τραγούδια λέει. Ναι μεν είμαι πολιτικός αλλά δεν είμαι ο Πρωθυπουργός που έχει την τελική και μεγάλη ευθύνη για ότι συμβαίνει στη χώρα και ούτε ζω σε άλλον τόπο για να μην βλέπω πράγματι το οικονομικό πρόβλημα που υπάρχει και καθημερινά μεγαλώνει. Το τελικό ισοζύγιο της διαχείρισης της πανδημίας είναι θετικό».

Παράλληλα, ο κ. Κακλαμάνης υπογράμμισε ότι ο ίδιος είναι έτοιμος να στηρίξει πολιτικά μια απόφαση για ακόμα πιο σκληρά μέτρα, αν αυτό χρειαστεί ενώ εξέφρασε έντονο προβληματισμό και για τη στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε ό,τι αφορά τα εμβόλια.

 

Κακλαμάνης: Είμαι έτοιμος να στηρίξω σκληρά μέτρα αν χρειαστεί

«Περιμένω να δω σήμερα πού θα καταλήξουν και κυρίως την Πέμπτη – Παρασκευή που θα έχουμε την πλήρη εικόνα, και είμαι έτοιμος πολιτικά να στηρίξω εάν χρειαστεί να πάρουμε σκληρή απόφαση, για σκληρό, προληπτικό lockdown, διότι φοβούμαι πάρα πολύ το τρίτο κύμα σε συνδυασμό με το ευρω-χάος που έχει δημιουργηθεί στον εμβολιασμό. Λυπούμαι που δικαιώνομαι, γιατί είμαι ένας ρομαντικός ευρω-σκεπτικιστής, είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει. Εάν υπήρχε ροή των εμβολίων σε όλη την Ευρώπη, δεν φταίει η κυβέρνηση αν υπάρχει επιβράδυνση και εδώ κάνει λάθος η αντιπολίτευση που την εγκαλεί, τότε τα πράγματα θα ήταν πολύ πιο εύκολα».

Διαβάστε επίσης  Ntourountous Bakery: Ένα χορταστικό έργο τέχνης!

 

Πηγή: iefimerida.gr