Σχεδόν ανοιξιάτικο θα είναι το σκηνικό του καιρού από σήμερα, με υψηλές θερμοκρασίες.

 

Αν και ο Φεβρουάριος μπήκε με το… αριστερό, με βροχές και καταιγίδες, ο καιρός θα παρουσιάσει σημαντική βελτίωση από σήμερα, με τον υδράργυρο να φτάνει σε αρκετές περιοχές μέχρι και τους 25 βαθμούς Κελσίου.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook ο μετεωρολόγος, Κλέαρχος Μαρουσάκης, σχεδόν ανοιξιάτικος θα είναι ο καιρός από το μεσημέρι και μετά όταν θα ολοκληρώσει τη δράση του το βαρομετρικό χαμηλό που επηρέασε τη χώρα τα τελευταία 24ωρα.

«Αυτό το ατμοσφαιρικό βουνό θα δώσει την ευκαιρία σε θερμότερες αέριες μάζες από την κεντρική Μεσόγειο και τις ακτές της βόρειας Αφρικής να κινηθούν προς τη χώρα μας με αποτέλεσμα την άνοδο της θερμοκρασίας όπου το Σαββατοκύριακο ενδέχεται να προσεγγίσουμε σε αρκετές περιοχές τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου» αναφέρει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

 

«Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η ατμοσφαιρική κυκλοφορία που θα επικρατήσει πάνω από τη χώρα μας τις επόμενες ημέρες, θα οδηγήσει σε ένα ήπιο πεδίο ανέμων όπου σε συνδυασμό με την μεταφορά θερμότερων και υγρότερων αερίων μαζών θα ευνοήσει τον σχηματισμό ομιχλών με έμφαση τη νύχτα και το πρωί όπου είναι σε θέση να δημιουργήσουν προβλήματα» σημειώνει.

Διαβάστε επίσης  Bras de Frères: Η live διασκέδαση στα καλύτερά της! (10/4 - 23/4)

Τέλος, όσον αφορά στη διάρκεια της καλοκαιρίας, αυτή θα είναι βραχύβια καθώς, σύμφωνα με τον κ. Μαρουσάκη «τη νέα εβδομάδα το ατμοσφαιρικό βουνό θα υποκύψει στις πιέσεις των βαρομετρικών χαμηλών από τα δυτικά και βόρεια».

 

Πηγή: reader.gr