«Φρένο» στην παραμονή πελατών στον εσωτερικό και εξωτερικό χώρο των επιχειρήσεων εστίασης, όταν παραλαμβάνουν με take away τα προϊόντα, βάζει νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύτηκε το βράδυ της Δευτέρας.

 

Αναλυτικά η τροποποίηση αφορά στο σημείο 17 του πίνακα της παρ. 1Β του άρθρου 1 της ΚΥΑ «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από το Σάββατο, 30 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 6:00» (ΦΕΚ Β’ 341) και αναφέρει:


«Οι υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away), διανομής προϊόντων (delivery) και κάθοδόν εξυπηρέτησης (drive-through) επιτρέπονται μόνο στο πλαίσιο των λόγων μετακίνησης των πολιτών που ορίζονται στην παρούσα, χωρίς πάντως την παραμονή πελατών στον εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο ευθύνης των επιχειρήσεων αυτών».


Σύμφωνα με την ΚΥΑ η συγκεκριμένη ρύθμιση γίνεται για την αποφυγή συγχρωτισμού πέριξ χώρων εστίασης που παρέχουν υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away). Η απόφαση μάλιστα αφορά τόσο στις «κόκκινες» όσο και στις «κίτρινες» περιοχές.

Διαβάστε επίσης  EditoReal Issue 790: Ας κρατήσουμε το θετικό!

Οι παραβάτες βρίσκονται αντιμέτωποι με διοικητικό πρόστιμο τριών χιλιάδων (3.000) ευρώ στην επιχείρηση/νομικό πρόσωπο και διοικητικό πρόστιμο τριακοσίων (300) ευρώ σε κάθε φυσικό πρόσωπο/πελάτη.

 

Πηγή: insider.gr