Από το «κόκκινο» στην αδράνεια οι καρναβαλιστές του Ρεθύμνου – Πέρυσι έδωσαν ραντεβού για το 2021, όμως φέτος στις 14 Μαρτίου η εικόνα θα είναι ακριβώς ίδια με αυτή που επικρατεί και σήμερα. Έως 10 εκ. χάνει φέτος το Ρέθυμνο

 

 

Κάτω από άλλες συνθήκες αυτή την περίοδο οι «μηχανές» των καρναβαλιστών του Ρεθύμνου θα δούλευαν στο «κόκκινο», ενώ δεκάδες επαγγελματίες κάθε κλάδου θα έκαναν τον προγραμματισμό τους για τις ξεχωριστές ημέρες της αποκριάς, που παραδοσιακά δίνουν «φιλί ζωής» στην τοπική οικονομία. Φέτος όμως που ο κορωνοιός εξακολουθεί να κρατά κλεισμένους στα σπίτια τους τους πολίτες, μόνο θλίψη προκαλεί στο καρναβαλικό Ρέθυμνο η μη διεξαγωγή για δεύτερη συνεχή χρονιά των καρναβαλικών εκδηλώσεων.

Και μπορεί το καρναβάλι να προσφέρει πρωτίστως ψυχαγωγία, επικοινωνώντας ταυτόχρονα και κοινωνικά μηνύματα, ωστόσο, τα οικονομικά του οφέλη είναι πολύτιμα. Οι περίπου 30 ημέρες καρναβαλικών εκδηλώσεων έβαζαν στα ταμεία των επιχειρήσεων του Ρεθύμνου από 6 έως και 10 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία διασπείρονταν σε ολόκληρη την Κρήτη.

Διαβάστε επίσης  AlmyVita: Η πολυτέλεια που σας αξίζει..τώρα δίπλα σας!

Ξενοδοχεία, εστίαση, βιοτεχνίες αποκριάτικων στολών, μέσα μαζικής μεταφοράς, ταξί, τεχνίτες, ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα και πολλοί άλλοι κλάδοι μόνο απώλειες μετρούν φέτος από την απουσία του μεγάλου αυτού θεσμού.

Το καρναβαλικό Ρέθυμνο όμως ακόμα και κάτω από αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες, ετοιμάζεται και πάλι να δώσει το στίγμα του, με διαδικτυακές και υπαίθριες εκδηλώσεις στο πλαίσιο πάντα των υγειονομικών μέτρων, καθώς και με τον αποκριάτικο διάκοσμο που θα αποκαλυφθεί σε λίγες ημέρες.

Το καρναβάλι για το Ρέθυμνο μεταφράζεται σε περίπου 40 ομάδες, πάνω από 15 χιλιάδες καρναβαλιστές και περίπου 50 χιλιάδες επισκέπτες από Κρήτη, Ελλάδα και εξωτερικό.

 

 

Πηγή: neakriti.gr