Για τις καταγγελίες που έχουν γίνει εις βάρος ηθοποιών για σεξουαλική παρενόχληση μίλησε ο ηθοποιός Παύλος Χαϊκάλης.

 

Σύμφωνα με τον κ. Χαϊκάλη που μίλησε στο Mega, τέτοιες συμπεριφορές υπήρχαν πάντα στο θέατρο από ονόματα παλαιότερων φουρνιών που έχουμε αγαπήσει, αλλά δεν έχουν γίνει γνωστές. «Στο θέατρο πάντα υπήρχαν αυτά. Ονόματα τα οποία έχουμε αγαπήσει από παλιότερες φουρνιές έχουν εμπλακεί σε τέτοιου είδους καταστάσεις αλλά τότε δεν γινόταν γνωστό. Κακά τα ψέμματα, έχουμε θεοποιήσει ανθρώπους που στην ουσία δεν θα έπρεπε, αλλά προς χάριν της τέχνης και της προσφοράς στο συνάνθρωπο το έχουμε προσπεράσει. Οι γνωρίζοντες πάντως μέσα στον χώρο γνωρίζουν πάρα πολύ καλά τη στάση τέτοιων ανθρώπων», είπε συγκεκριμένα.

Πάντα υπήρχε μια καταπίεση και σεξουαλική συμπεριφορά απέναντι στις γυναίκες και όπως πάντα, έτσι και τώρα κυριαρχεί ο φόβος του στιγματισμού και ότι δεν θα βρεις δουλειά, υποστήριξε ο ηθοποιός.

«Είναι ένα παιχνίδι εξουσίας», είπε χαρακτηριστικά. «Η γυναικά δεν μπορεί να αποτελεί ποτέ δοχείο ηδονής ούτε είναι οικόπεδο προς καταπάτηση, είναι συνεργάτης, πηγή δημιουργίας, πρέπει να αντιμετωπίζεται με πολύ διαφορετικό τρόπο», πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης  EditoReal Issue 789: Παράδειγμα προς αποφυγή!

Αποκάλυψε πως τέτοιες συμπεριφορές ήταν γνωστές και κανείς δεν πέφτει από τα σύννεφα ακούγοντας τις καταγγελίες. «Θα πρέπει να υπάρχει το στοιχείο της μετάνοιας και της συγγνώμης», τόνισε ο ηθοποιός.

Ο ίδιος έχει υπάρξει μάρτυρας ανάλογων συμπεριφορών, μην μπορώντας ωστόσο να μιλήσει εξ ονόματος άλλων ανθρώπων, αυτό που επεσήμανε είναι πως από δω και πέρα τα θύματα πρέπει να μιλάνε και να μην φοβούνται.

 

 

Πηγή: iefimerida.gr