Το… 2028 φαίνεται ως το «σωτήριον έτος» της επιστροφής στην κανονικότητα.

 

Το ερώτημα που πλανάται στα χείλη όλων εδώ και μήνες είναι πότε θα τελειώσει η πανδημία και θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Η απάντηση σε αυτή την ερώτηση είναι άμεση συνάρτηση του ρυθμού των εμβολιασμών παγκοσμίως.

Επιχειρώντας να απαντήσει στο ερώτημα αυτό, το Bloomberg δημιούργησε τη μεγαλύτερη βάση δεδομένων που παρακολουθεί την πορεία των εμβολιασμών κατά του κορονοϊού σε όλο τον κόσμο.

Κορυφαίοι επιστήμονες, μεταξύ των οποίων και ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος των ΗΠΑ, Άντονι Φάουτσι, έχουν επισημάνει ότι για την επιστροφή στην κανονικότητα θα πρέπει να έχει εμβολιαστεί το 70% με 85% του πληθυσμού.

Η εφαρμογή που δημιούργησε το Bloomberg και ανιχνεύει την πορεία των εμβολιασμών ανά τον κόσμο, δείχνει ότι κάποιες χώρες σημειώνουν πολύ ταχύτερη πρόοδο από άλλες. Το Ισραήλ, η χώρα με το υψηλότερο ποσοστό εμβολιασμού στον κόσμο, για παράδειγμα, θα πιάσει τον στόχο του εμβολιασμού του 75% του πληθυσμού σε μόλις δύο μήνες ενώ οι ΗΠΑ στις αρχές του 2022. Υπολογίζεται ότι καθώς οι εμβολιασμοί γίνονται ταχύτερα στις πλουσιότερες δυτικές χώρες από τον υπόλοιπο κόσμο, θα χρειαστούν, βάση του τρέχοντος ρυθμού εμβολιασμού, συνολικά επτά χρόνια για την επιστροφή στην κανονικότητα. Εν ολίγοις, το 2028 θα είναι το… «σωτήριον έτος»!

Διαβάστε επίσης  Παραδοσιακός Σύλλογος "Βιγλάτορες" - Ετήσιος Χορός 2024 @ Ευτυχία Palace (09/6)

Όπως σημειώνει το Bloomberg η παραπάνω εκτίμηση υπολογίζεται βάσει του μέχρι τώρα ρυθμού των εμβολιασμών, κάτι που σημαίνει πως όσο περισσότερα σκευάσματα εγκρίνονται και όσο περισσότεροι εμβολιασμοί γίνονται, τόσο το συγκεκριμένο ορόσημο θα έρχεται όλο και πιο κοντά.

Με πληροφορίες από Bloomberg

 

Πηγή: reader.gr