Κι όμως, ο Leonardo DiCaprio και ο Samuel L. Jackson δεν βρίσκονται στην κορυφή αυτής της λίστας

 

Αν εκτοξευθεί τη σωστή στιγμή, μία swear word (ή βρισιά αν προτιμάς ελληνικά) μπορεί να έχει καθαρτικό έως λυτρωτικό χαρακτήρα και αυτός ο γενικός κανόνας ισχύει προφανέστατα και για τις ταινίες του Χόλιγουντ. Εκτός αν μιλάμε για ταινία του Quentin Tarantino, οπότε είναι κάτι από συνηθισμένο έως αυτονόητο. Για την ακρίβεια, η βωμολοχία είναι τόσο απαραίτητη στη ζωή μας, που έγινε μέχρι και ντοκιμαντέρ στο Netflix. Δεν θα μπορούσαν λοιπόν οι ηθοποιοί να αποτελούν εξαίρεση.

Ναι, μιλάμε φυσικά για το History of Swear Words που παρουσιάζει ο larger than life Nicolas Cage. Ο λεκτικός πλούτος ωστόσο επεκτείνεται σε αμέτρητες ταινίες του Χόλιγουντ, που συνήθως έχουν τους ίδιους πρωταγωνιστές. Τους παρακάτω. Κάποιοι μάλιστα κάθισαν και μέτρησαν πόσες φορές βρίζει ο καθένας τους. Και τους ευχαριστούμε γι’ αυτό.

 

Danny McBride

Τελικό σκορ: 136 βρισιές

Έχεις δει τον 44χρονο Αμερικανό ηθοποιό σε μπόλικες χοντροκομμένες κωμωδίες, έχεις ακούσει τη φωνή σε κάποια από τα δημοφιλέστερα animation ενώ στο παλμαρέ του υπάρχουν συμμετοχές ακόμη και σε οσκαρικά φιλμ. Ο Danny McBride ξέρει να βρίζει και αυτό αποδεικνύεται με τη δέκατη θέση σε αυτήν εδώ τη λίστα.

Διαβάστε επίσης  GASPIE 2024 - by GAS Motosport Culture

 

Bradley Cooper

Τελικό σκορ: 142 βρισιές

Προτού γίνει ο σκηνοθέτης του A Star is Born, ο Bradley Cooper κέρδισε αναγνωρισιμότητα από ταινίες όπως η τριλογία του The Hangover, στις οποίες ακούστηκαν περισσότερες από 1.000 άσχημες λέξεις. Ο Cooper είπε τις περισσότερες εξ’ αυτών.

 

Seth Rogen

Τελικό σκορ: 143 βρισιές

Φυσικά και ο Seth Rogen θα υπήρχε σε αυτή τη λίστα. Ο 39χρονος Αμερικανο-καναδός ηθοποιός έχτισε την καριέρα του σε foul-mouthed comedies, γεμάτες σκάνδαλα και μία παρολίγον πολεμική σύρραξη με τη Βόρεια Κορέα.

 

Billy Bob Thornton

Τελικό σκορ: 145 βρισιές

Στην εκτεταμένη καριέρα του, ο Billy Bob Thornton έχει ρίξει μπόλικες λεκτικές βόμβες, πλαισιώνοντας τις πάντοτε με το αντίστοιχο ύφος. Αν και οι περισσότερες από τις βρισιές του προέρχονται στην μάλλον πιο απροσδόκητη ταινία του, το Bad Santa, όπου έκανε τον Άγιο Βασίλη να θυμίζει χούλιγκαν.

 

Denzel Washington

Τελικό σκορ: 183 βρισιές

Ένας πραγματικός gentleman που ειδικεύεται στο να υπηρετεί το κοινό καλό και να τσακίζει πάσης φύσεως villains. Αυτός είναι ο Denzel Washington, που όμως δε διστάζει να πει και δύο κουβέντες παραπάνω. Το έκανε στο Malcolm X του Spike Lee, το έκανε και στο The Equalizer, το έκανε και στο Training Day.

Διαβάστε επίσης  Του Λωλοστεφανή - by GAS Motosport Culture

 

Al Pacino

Τελικό σκορ: 255 βρισιές

Ας είμαστε σοβαροί: Η παρουσία του Al Pacino εδώ πιστοποιεί την εγκυρότητα του καταλόγου βωμολοχίας. Βασικά, ο δημοφιλής ηθοποιός μπορεί να σε προσβάλει με περισσότερους από έναν τρόπους και όχι πάντοτε μιλώντας. Αρκεί ένα βλέμμα, μία χειρονομία.

 

Adam Sandler

Τελικό σκορ: 295 βρισιές

Ο νέος βασιλιάς του Netflix κατόρθωσε να αναρριχηθεί τόσο ψηλά κυρίως χάρη στο αριστουργηματικό Uncut Gems, που σχεδόν αμέσως έγινε μία από τις ταινίες με τις περισσότερες βρισιές στην ιστορία του κινηματογράφου.

 

Samuel L. Jackson

Τελικό σκορ: 301 βρισιές

Ένα από ακλόνητα φαβορί για την πρώτη θέση, κατόρθωσε τελικά να βρεθεί οριακά στο βάθρο. Ας είναι, τουλάχιστον είναι ο πρώτος στη χρήση της λέξης motherf*cker, που τη λέει με μοναδικό τρόπο.

 

Leonardo DiCaprio

Τελικό σκορ: 361 βρισιές


Παρότι έχει συνεργαστεί εκτενώς με τον Tarantino, στην πραγματικότητα ο Leo οφείλει την τιμή στον Martin Scorsese και το The Wolf of Wall Street. Στο τελευταίο, ο χαρακτήρας του Jordan Belfort φλερτάρει με τον τίτλο του τύπου που έχει βρίσει περισσότερο από κάθε άλλον. Αν δεν υπήρχε ο παρακάτω.

Διαβάστε επίσης  The Cartel side of street food goes at Street Food Festival Chania!

 

Jonah Hill

Τελικό σκορ: 376 βρισιές

Ο βασιλιάς όλων όσον αφορά το trash talking είναι ο Jonah Hill, που όπως και ο DiCaprio πρωταγωνιστούσε στο The Wolf of Wall Street. Τη διαφορά την κάνει στην περίπτωσή του η ταινία Superbad (2007) του Greg Mottola.

 

Πηγή: esquire.com.gr