Ένα επαναστατικό και εύκολο στη χρήση εργαλείο μόλις προστέθηκε στο μενού του app.

 

Πολύ συχνά λέγεται ότι τα κοινωνικά δίκτυα δεν συγχωρούν: Aν ποστάρεις κάτι, ρισκάρεις το να μην μπορέσεις ποτέ να το πάρεις πίσω, επειδή υπάρχει πάντα ένας τρόπος, π.χ. τα screenshots, κάποιος να το αποθηκεύσει και να στο φέρει ξανά στην επιφάνεια. Τι γίνεται, όμως, όταν τον πρόβλημα είναι το ακριβώς αντίθετο; Όταν μετανιώνεις που διέγραψες κάτι και θέλεις να το ανακτήσεις, όπως, π.χ. μία φωτογραφία σου στο Instagram;

Κανένα πρόβλημα. Κι αυτό γιατί το Instagram πρόσθεσε έναν καινούριο φάκελο με τίτλο “Recently Deleted”. Σε αυτόν, αποθηκεύονται προσωρινά τα posts που αφαιρείς από το προφίλ ή το αρχείο σου, δίνοντάς σου την επιλογή να τα ανακτήσεις, αν αλλάξεις γνώμη.

Ο φάκελος χωρίζεται σε 4 ενότητες: IGTV, Reels, Posts και Stories. Εννοείται ότι κανένας άλλος δεν μπορεί να δει τα posts που εσύ έχεις πρόσφατα διαγράψει, αν και διατηρούνται στη μνήμη του app για ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, για την ακρίβεια για 30 ημέρες, εκτός από τα stories που παραμένουν διαθέσιμα μόνο για 24 ώρες πριν αφαιρεθούν οριστικά.

Διαβάστε επίσης  Μουσική Ταβέρνα Έγχορδο: 5 Χρόνια Birthday & Closing Season party (14/4)

Το Instagram εισήγαγε το συγκεκριμένο εργαλείο για να επιτρέψει στους χρήστες που οι λογαριασμοί τους έχουν χακαριστεί, το να ανακτήσουν τα posts τους. Εφόσον, όμως, ο φάκελος “Recently Deleted” βρίσκεται εκεί, εσύ μπορείς να τον χρησιμοποιήσεις για κάθε άλλο λόγο.

Για να αποκτήσεις πρόσβαση στον φάκελο, απλώς ακολούθησε την εξής διαδρομή: Settings -> Accounts -> Recently Deleted. Και από εκεί επίλεξε Photos, IGTV Videos, Reels ή Stories για να βρεις αυτό που ψάχνεις.

Στη συνέχεια, απλώς κλίκαρε πάνω στο “Restore” για να ανακτήσεις ό,τι θέλεις.

Με πληροφορίες από Esquire IT

 

Πηγή: esquire.com.gr