Ήταν 15 Φεβρουαρίου του 2005, όταν το YouTube εμφανίστηκε για πρώτη φορά στις οθόνες μας.

 

Το YouTube μοιάζει μία από εκείνες τις σελίδες που υπήρχαν από πάντοτε στο ίντερνετ. Δεν είναι ακριβώς έτσι καθώς έπρεπε να φτάσουμε στο 2005 ώστε η δημοφιλής πλατφόρμα βίντεο να κάνει την εμφάνισή της. Σε αυτήν ίσως να μην υπάρχει τίποτα που δεν μπορείς να βρεις -στα επιτρεπτά πάντοτε πλαίσια: Από ‘how to’ οδηγούς για οτιδήποτε, trailers και μουσικά κλιπ μέχρι τα πιο αστεία ή εξωφρενικά σκηνικά που υπάρχουν.

Δεν χωρά αμφιβολία, το YouTube εξελίχθηκε στο τέλειο μέρος για video entertaining. Ακολουθούν 10 πράγματα που πιθανότατα αγνοούσες γι’ αυτό.

 

Η ίδρυση

Το δημοφιλές σάιτ προβολής βίντεο δημιουργήθηκε από τους Steven Chen, Chad Hurley και Jawed Karim. Οι τρεις τους ήταν πρώην υπάλληλοι της PayPal.

 

Η εξαγορά από την Google

Το YouTube εξαγοράστηκε από την Google τον Νοέμβριο του 2006 έναντι 1,65 δισ. δολαρίων και πια λειτουργεί ως μία από τις θυγατρικές πλατφόρμες της.

Διαβάστε επίσης  Βρετανία: «Παράνομες» οι διακοπές στο εξωτερικό - Πρόστιμα έως και 5.000 λιρών

 

Η δημοφιλία

Είναι το δεύτερο πιο επισκέψιμο website μετά το Google Search, σύμφωνα με το Alexa Internet rankings.

 

Η ιδέα

Ο Karim είχε δηλώσει παλαιότερα πως άντλησε έμπνευση όταν είδε την εμφάνιση της Janet Jackson στο Super Bowl του και το ατυχές περιστατικό με το στήθος της και, αργότερα, με το τσουνάμι στον Ινδικό ωκεανό. Υποστήριξε πως δεν μπορούσε να βρει εύκολα βίντεο στο διαδίκτυο από σημαντικά γεγονότα, οπότε θέλησε μαζί με τους συνεργάτες του να λύσει μία και καλή αυτό το θέμα.

 

Το πρώτο βίντεο

Χρειάστηκε να περάσουν κάτι παραπάνω από δύο μήνες για να ανέβει σε αυτό το πρώτο βίντεο. Στις 24 Απριλίου 2005, ο Jawed Karim στέκεται μπροστά στην κάμερα για το περίφημο πια βίντεο με τίτλο ‘Me at the zoo’ (από τον ζωολογικό κήπο του Σαν Ντιέγκο), που μέχρι σήμερα μετρά 152.589.278 προβολές.

 

Η επισκεψιμότητα

Ο μηνιαίος αριθμός επισκέψεων του YouTube ξεπερνά πια τους 900.000.000 χρήστες.

Διαβάστε επίσης  Τι εισηγούνται οι ειδικοί της επιτροπής των λοιμωξιολόγων - Αρνητική η εισήγηση για τα mall

 

Το εκατομμύριο

Σήμερα, χιλιάδες βίντεο έχουν περισσότερα από 1.000.000 views. Ποιο ήταν το πρώτο που ξεπέρασε αυτό το φράγμα; Μία διαφήμιση της Nike με τον Ronaldinho, με τίτλο ‘Touch of gold’.

 

Το Gangman Style

Αν ο Ronaldinho ήταν εκείνος που ξεπέρασε πρώτος το 1.000.000 προβολές, ο PSY ήταν αυτός που έκανε κάτι αντίστοιχο για το 1 δισ., ξεπερνώντας το ‘Baby’ του Justin Bieber. Σήμερα, το ‘Gangman Style’ -που ανέβηκε τον Ιούλιο του 2012- έχει 3,9 δισ. views.

 

Σύλληψη μέσω YouTube

Το 2008, η αστυνομία του Λος Άντζελες συνέλαβε τον Cyrus Yazdini. Ο τελευταίος ανέβαζε στο YouTube βίντεο όπου εμφανιζόταν να βανδαλίζει διάφορα μέρη στην πόλη.

 

Ο μέσος χρόνος

Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες μετρήσεις, ο μέσος χρήστης περνά στον συγκεκριμένο ιστότοπο περίπου 14 λεπτά/ημέρα.

 

Πηγή: esquire.com.gr