Μια παράξενη νέα πρόκληση στο TikTok έχει εξαπλωθεί στην Αυστραλία με ζευγάρια που δημιουργούν ξεκαρδιστικά βίντεο το Σαββατοκύριακο του Αγίου Βαλεντίνου.

 

Κατά καιρούς, πολλές νέες προκλήσεις δημιουργούνται στην διάσημη πλατφόρμα, όπως πρόσφατα αυτή με τον Αυστραλό που τρέλανε τους πάντες με τον τρόπο που κόβει το αβοκάντο. Η τελευταία όμως, θέλει ζευγάρια να δοκιμάζουν ένα νέο κόλπο. Η πρόκληση απαιτεί έναν άνδρα και μία γυναίκα να στέκονται στα γόνατα και στους αγκώνες, με τους αγκώνες τους σταθερά στο έδαφος και το πηγούνι τους να ακουμπά στα χέρια τους.

 

@mgfletchI’m certain he has a concussion ? #fyp #challenges_tiktok #tiktokchallenge #viral #coupleschallenge #comedy

♬ original sound – Meg Smith

 

Αλλά το αστείο ξεκινά όταν κινούνται με τα χέρια τους πίσω από την πλάτη τους. Στα περισσότερα βίντεο, η γυναίκα διατηρεί την ισορροπία της, ενώ ο άνδρας πέφτει με το πρόσωπο στο έδαφος.

 

Η πρόκληση του κέντρου βάρους

Η νέα αυτή πρόκληση του TikTok, όπως σημειώνει η Daily Mail, φαίνεται πως έχει συνεπάρει τους οπαδούς της πλατφόρμας, με όλο και περισσότερα ζευγάρια να δημοσιεύουν την δική τους έκδοση της «πρόκλησης κέντρου βάρους». Μια γυναίκα μάλιστα, αστειεύτηκε πως ήταν «βέβαιη ότι ο σύζυγός της έπαθε διάσειση» καθώς έπεσε με το πρόσωπο επάνω στο χαλί τους. «Προφανώς οι άνδρες έχουν διαφορετικό κέντρο βάρους που τους εμποδίζει να το καταφέρουν» σημείωσε στο βίντεό της.

Διαβάστε επίσης  Issue 789

 

@mikagoodchilddifference centres of gravity #fyp #challange #coupleschallenge #fall @tobiasmxx

♬ original sound – Aries ✪

 

Το συγκεκριμένο βίντεο συγκέντρωσε πληθώρα σχολίων, με πολλούς να λένε ότι θα δοκιμάσουν την πρόκληση. «Θα βάλω τον άνδρα μου να το κάνει απόψε μαζί μου» έγραψε κάποια. «Το έχω δει πολλές φορές και γελάω κάθε φορά που το βλέπω» έγραψε ένας άλλος.

 

 

Μερικοί άλλοι είπαν ότι η πρόκληση δεν είχε αίσιο τέλος γι’ αυτούς. «Μόλις το έκανα με την γυναίκα μου. Είμαι σίγουρος ότι το σαγόνι μου έχει σπάσει» είπε κάποιος. «Απογοητευμένη, ο σύζυγός μου δεν είχε κανένα πρόβλημα με το κέντρο βάρους του» σχολίασε κάποια άλλη.

 

Είναι διαφορετικό το κέντρο βάρους στις γυναίκες από τους άνδρες;

Πάντως, μια μελέτη που δημοσιεύτηκε από την Θεωρητική Βιολογία και την Ιατρική Μοντελοποίηση, επιβεβαίωσε πως οι γυναίκες και οι άνδρες έχουν διαφορετικά κέντρα βάρους. «Είναι γνωστό ότι κατά μέσο όρο, οι γυναίκες έχουν συνήθως 8 έως 15% χαμηλότερο διαμήκη κέντρο βάρους από τους άνδρες» αναφέρε η μελέτη. «Αυτή η ανατομική διαφοροποίηση εικάζεται ότι προέκυψε εξελικτικά κατά την ανάπτυξη της διπολικής κίνησης ως μέσο για την παροχή καλύτερης σταθερότητας στις γυναίκες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και της βρεφικής μεταφοράς».

Διαβάστε επίσης  EditoReal Issue 787: Ο Αλέξης επέστρεψε...

 

Πηγή: iefimerida.gr